The Power of the Solar Story

4
The Power of the Solar Story

Οι ευχαριστημένοι πελάτες είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές επωνυμίας μιας εταιρείας. Διευκολύνετε τους πελάτες σας να πουν τις ηλιακές ιστορίες επιτυχίας τους και να γίνουν πρωταθλητές της επωνυμίας σας;

Για όσο καιρό οι άνθρωποι περιπλανώνται στη γη, λέγαμε και ξαναλέγαμε ιστορίες. Υπάρχει κάτι καθολικό σε αυτή την ανάγκη σύνδεσης μέσω της γλώσσας της εμπειρίας.

Οι ιστορίες είναι ένας ισχυρός τρόπος για να προσελκύσετε κόσμο. Στον κλάδο της ηλιακής ενέργειας, οι ιστορίες επιτυχίας βοηθούν τους πιθανούς πελάτες να δουν τον εαυτό τους στην αφήγηση και να ενισχύσουν τη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Οι υποψήφιοι πρέπει να δουν την απόδειξη άλλων ανθρώπων ή επιχειρήσεων όπως αυτοί που έχουν κάνει επιτυχώς ηλιακή ενέργεια – και που έχουν θετικά πράγματα να πουν για την εμπειρία.

Ενώ οι ηλιακές ιστορίες επιτυχίας και οι μελέτες περιπτώσεων είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά εργαλεία μάρκετινγκ, μπορεί να είναι χρονοβόρα η ανάπτυξή τους. Πώς μπορείτε να απλοποιήσετε τη διαδικασία της μαρτυρίας και να διευκολύνετε τους πελάτες να πουν τις ιστορίες τους και να γίνουν οι πρεσβευτές της επωνυμίας σας;

Μαρτυρικά αποσπάσματα

Οι γραπτές μαρτυρικές προσφορές είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να δείξετε τις δυνατότητές σας με τα λόγια των ίδιων των πελατών σας. Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να δημιουργήσετε ισχυρές μαρτυρίες πελατών:

  • Ρωτήστε τον πελάτη σας μόλις ολοκληρωθεί το έργο. Μερικές σύντομες ερωτήσεις ανοιχτού τύπου, αυτοπροσώπως ή μέσω email, μπορούν να δημιουργήσουν μια καλή προσφορά για την εταιρεία σας. Ζητήστε προέγκριση για ανάρτηση στον ιστότοπό σας και χρήση σε όλο το υλικό μάρκετινγκ με μια απλή φόρμα αδειών. Προσφέρετε ένα κίνητρο ή έκπτωση στον πελάτη σας για το χρόνο του.
  • Σχεδιάστε μια προσφορά για λογαριασμό του πελάτη σας. Εάν ο πελάτης σας είναι πολύ απασχολημένος για να δημιουργήσει μια προσφορά, προσφερθείτε να του γράψετε. Ζητήστε προφορική άδεια για να συντάξετε μια προσφορά και, στη συνέχεια, λάβετε τη γραπτή έγκρισή τους για να τη χρησιμοποιήσετε στο υλικό μάρκετινγκ.
  • Βεβαιωθείτε ότι οι μαρτυρίες των πελατών σας τονίζουν την υπόσχεση της επωνυμίας της εταιρείας σας. Για παράδειγμα, εάν η υπόσχεσή σας για την επωνυμία σας αφορά την αξιοπιστία, παραδώστε αυτή τη βαθμολογία – και στη συνέχεια ζητήστε από τον πελάτη σας να σχολιάσει συγκεκριμένα τις δυνατότητές σας.

Οι μαρτυρικές τιμές δεν πρέπει να είναι περισσότερες από δύο ή τρεις προτάσεις MAX. Φροντίστε να συμπεριλάβετε το όνομα και τη θέση του πελάτη που παρέχει τη μαρτυρία, μαζί με το λογότυπο και τον ιστότοπο της εταιρείας για εμπορικούς πελάτες.

Solar Success Stories & Case Studies

Ιστορίες επιτυχίας πελατών και μελέτες περιπτώσεων και ξεπερνούν μια απλή μαρτυρία για να πείτε την ιστορία του πελάτη με περισσότερες λεπτομέρειες.

Ηλιακές ιστορίες επιτυχίας είναι γενικά από 150 έως 250 λέξεις και περιλαμβάνουν τουλάχιστον μία φωτογραφία του έργου και ένα μαρτυρικό απόσπασμα «με δυνατότητα tweet». Αναμένεται μείωση της παραγωγής ενέργειας και των εκπομπών άνθρακα (καθώς και της ισοδυναμίας των αερίων θερμοκηπίου χρησιμοποιώντας αυτό Αριθμομηχανή EPA) πρέπει να περιλαμβάνεται, εάν είναι δυνατόν.

Μελέτες περιπτώσεων ηλιακής ενέργειας είναι πιο εις βάθος και κυμαίνονται από 300 έως 500 λέξεις. Οι περιπτωσιολογικές μελέτες είναι πιο κατάλληλες για εμπορικά έργα και θα πρέπει να επεκταθούν στα φορολογικά και περιβαλλοντικά οφέλη από την ηλιακή ενέργεια. Οι μελέτες περιπτώσεων μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν μια συζήτηση για τις προκλήσεις του κλάδου του πελάτη και τον τρόπο με τον οποίο η ηλιακή ενέργεια εντάσσεται στη συνολική στρατηγική αειφορίας τους. Τα ευρήματα του κλάδου της CPMG δείχνουν ότι η εξήγηση του τρόπου χρηματοδότησης της ηλιακής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων φορολογικών κινήτρων, εκπτώσεων, προγραμμάτων δανείων ή άλλων βιομηχανικών προγραμμάτων, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις προοπτικές.

Τι έχει για τον πελάτη?

Όταν προσεγγίζετε έναν πελάτη σχετικά με την ανάπτυξη μιας ιστορίας επιτυχίας ή μιας μελέτης περίπτωσης, είναι σημαντικό να τονίσετε ότι αυτές οι ιστορίες μπορούν να αποτελέσουν εξαιρετικά εργαλεία μάρκετινγκ και για αυτόν.

Πολλοί πελάτες έχουν στρατηγικές βιωσιμότητας και χρειάζονται αποδείξεις για τις προσπάθειές τους. Μια καλογραμμένη και όμορφα σχεδιασμένη μελέτη περίπτωσης, πλήρης με ανάλυση παραγωγής ενέργειας και εκπομπών άνθρακα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον πελάτη στις δικές του προσπάθειες μάρκετινγκ και δημοσίων σχέσεων.

Το περιεχόμενο μπορεί να επανατοποθετηθεί για ιστολόγια πελατών, δελτία τύπου ή την ενότητα βιωσιμότητας του ιστότοπού τους. Ουσιαστικά εξοικονομείτε χρόνο στον πελάτη και παρέχετε μια υπηρεσία προστιθέμενης αξίας αναπτύσσοντας αυτό το περιεχόμενο για αυτούς.

Χρειάζεστε βοήθεια για την ανάπτυξη των δικών σας περιπτωσιολογικών μελετών;

Η CPMG έχει έναν εύκολο τρόπο ανάπτυξης περιπτωσιολογικών μελετών. Απλώς συμπληρώστε τις πληροφορίες του έργου χρησιμοποιώντας το απλό μας εργαλείο και θα αναπτύξουμε μια προσαρμοσμένη μελέτη περίπτωσης με επωνυμία για την εταιρεία σας.

Επόμενο: Θα μοιραστούμε μερικές βέλτιστες πρακτικές για το πώς να μοιράζεστε τις ιστορίες των πελατών σας. Στο μεταξύ, μη διστάσετε να απευθυνθείτε στην CPMG για βοήθεια ή συμβουλές!

Schreibe einen Kommentar