4 συμβουλές για μελέτη τα Σαββατοκύριακα

2
4 συμβουλές για μελέτη τα Σαββατοκύριακα

Από την Katie Azevedo, M.Ed.

Τα Σαββατοκύριακα είναι για να κοιμάστε, να βλέπετε φίλους, να κάνετε πράγματα που βοηθούν στη συντήρηση (δουλειές, θελήματα κ.λπ.) και το Netflix. Ναι, ναι – όλα αυτά είναι αλήθεια.

Ωστόσο, τα Σαββατοκύριακα είναι επίσης για (προετοιμαστείτε να λαχανιαστείτε) μελέτη. Μπορεί να μην σας αρέσει να το ακούτε αυτό από εμένα, αλλά είμαι αληθινός. Μόλις φτάσετε στο γυμνάσιο, είναι απλώς γεγονός ότι θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας για το Σαββατοκύριακο σε σχολικά πράγματα. Αποδεχτείτε αυτό και, στη συνέχεια, προχωρήστε στην υπόλοιπη ανάρτηση.

Παρακάτω, μοιράζομαι μερικές συμβουλές για τη μελέτη τα Σαββατοκύριακα με τρόπο που σας επιτρέπει να απολαύσετε το διάλειμμα που σας αξίζει από το σχολείο. Ο στόχος για τη μελέτη το Σαββατοκύριακο είναι να το κάνετε αποτελεσματικά και σωστά, ώστε να μπορείτε να προχωρήσετε σε πιο ενδιαφέροντα πράγματα … όπως το brunch και τους φίλους.

4 συμβουλές για μελέτη τα Σαββατοκύριακα

1. Προγραμματίστε προσεκτικά το χρόνο μελέτης

Να είστε τρελά σκόπιμοι σχετικά με τον προγραμματισμό του χρόνου μελέτης σας το Σαββατοκύριακο. Μην το φτιάχνετε και μην «δείτε πώς νιώθετε». Διαλέξτε ποια μέρα θα αφιερώσετε στη μελέτη – είτε το Σάββατο είτε την Κυριακή – και κλείστε τον χρόνο. Εάν έχετε πολλή μελέτη και υπολογίζετε ότι θα χρειαστείτε και τις δύο ημέρες, σας προτείνω να προγραμματίσετε μια μεγαλύτερη συνεδρία μελέτης τη μία ημέρα και μια πολύ μικρότερη συνεδρία την άλλη. Εάν ακολουθείτε το 5ήμερο πρόγραμμα σπουδών μου, δουλέψτε το Σάββατο και την Κυριακή σε αυτό το πρόγραμμα. Εάν έχετε περισσότερες από 5 ημέρες για να προετοιμαστείτε (woo hoo!), τότε αυτό είναι το σχέδιο μελέτης που πρέπει να ακολουθήσετε.

2. Μελετήστε όταν είναι λιγότερο πιθανό να σας διακόψουν

Εάν σχεδιάζετε μια συνεδρία μελέτης στις 3:00 μ.μ. το Σάββατο και αναμένετε να δείτε τους φίλους σας το απόγευμα του Σαββάτου, η συνεδρία μελέτης πιθανότατα θα διακοπεί με πολλά κείμενα για το βράδυ. Αν δεν είστε πολύ επιμελείς με το να θέσετε το τηλέφωνό σας σε λειτουργία «μην ενοχλείτε», μια συνεδρία μελέτης στις 3:00 μ.μ. μπορεί να μην είναι καλή ιδέα. Υπολογίστε την ώρα της ημέρας που οι άνθρωποι είναι λιγότερο πιθανό να σας διακόψουν ή να σας χρειαστούν – και κάντε τη δουλειά σας τότε.

3. Κάντε το μυθιστόρημα

Μια άλλη συμβουλή για τη μελέτη τα Σαββατοκύριακα είναι να κάνετε αυτές τις συνεδρίες μελέτης διαφορετικές από τη ρουτίνα Δευτέρας-Παρασκευής. Πηγαίνετε κάπου νέα, όπως αυτά τα μέρη. Μελέτη σε καφετέρια. Πηγαίνετε στη δημόσια βιβλιοθήκη στην πόλη δίπλα σας. Φτιαχνω, κανω κάτι διαφορετικό έτσι ώστε να πατήσετε στο κινητήρια δύναμη της καινοτομίας. (Νεωτερισμός σημαίνει «καινούργια».)

4. Ξεκινήστε κάθε συνεδρία μελέτης με σαφήνεια

Οι συνεδρίες μελέτης το Σαββατοκύριακο θα πρέπει να είναι εστιασμένες και στο σημείο. Εάν έχετε ένα παράθυρο δύο ωρών, δεν θέλετε να αφιερώσετε 45 λεπτά από αυτόν τον χρόνο για να βρείτε τι να μελετήσετε. Κάντε τις προπαρασκευαστικές εργασίες εκ των προτέρων (ίσως την προηγούμενη μέρα) για να μπορέσετε να αφιερώσετε όλο τον χρόνο σας κάνοντας τη δουλειά.

Η μελέτη τα Σαββατοκύριακα δεν είναι η αγαπημένη δραστηριότητα κανενός, αλλά αυτές οι 4 απλές συμβουλές (παιδιά, ελάτε – πόσο απλές είναι αυτές οι συμβουλές;!) μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιστοποιήσετε τον χρόνο σας, ώστε να μπορείτε να μπείτε, να βγείτε έξω και να προχωρήσετε.

Εάν έχετε προγραμματίσει τη μελέτη του Σαββατοκύριακου αλλά έχετε κολλήσει πώς να μελετήσει πραγματικά για εξετάσεις, ξεκινήστε εδώ.
Schreibe einen Kommentar