10 Χρήσιμες Στρατηγικές για Μαθητές

3
10 Χρήσιμες Στρατηγικές για Μαθητές

Φοιτητικός εξοπλισμός - φορητός υπολογιστής, σακίδιο και σημειωματάριοΠαλεύετε με το πώς να πάρετε καλούς βαθμούς;

Μην ανησυχείτε – δεν είστε μόνοι.

Έχω μιλήσει με χιλιάδες μαθητές σε όλο τον κόσμο και πολλοί σπεύδουν να πουν:

«Μελετάω σκληρά, αλλά εξακολουθώ να παίρνω κακούς βαθμούς».

Εδώ είναι το θέμα…

Αυτούς τους επιτυχημένους μαθητές που γνωρίζετε; Δεν είναι απαραίτητα πιο έξυπνοι από την υπόλοιπη τάξη.

Απλώς έχουν αναπτύξει στρατηγικές μελέτης που τους βοηθούν να έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο.

Μπορείς να πάρεις και καλούς βαθμούς. Οι ακαδημαϊκοί σας στόχοι μπορούν να επιτευχθούν μελετώντας πιο αποτελεσματικά, όχι μελετώντας «σκληρότερα».

Σε αυτό το άρθρο, θα καλύψω τις νικητήριες συνήθειες που ήμουν φοιτητής σε στρέιτ-A καθ‘ όλη τη διάρκεια της ακαδημαϊκής μου σταδιοδρομίας — δεν απαιτούνται ολονύχτια.

Είστε έτοιμοι να σταματήσετε να αγχώνεστε για τους βαθμούς και να αρχίσετε να τα πηγαίνετε καλύτερα στο σχολείο; Στη συνέχεια, ας εξερευνήσουμε τις χρήσιμες στρατηγικές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε ακριβώς αυτό.

Γιατί είναι σημαντικό να παίρνεις καλούς βαθμούς;

νεαρός άνδρας κοιτάζοντας ψηλά στον ουρανό

Το πρώτο βήμα για να τα πάτε καλύτερα στο σχολείο δεν είναι να ανοίξετε ένα σχολικό βιβλίο – είναι να καταλάβετε γιατί οι καλοί βαθμοί έχουν σημασία.

Τώρα, να πω αυτό…

Οι βαθμοί σας δεν καθορίζουν την ευφυΐα ή την αυτοεκτίμησή σας.

Το ακαδημαϊκό σας ιστορικό είναι μόνο ένα μέρος της εκπαίδευσής σας και μπορείτε να ζήσετε μια επιτυχημένη ζωή με ή χωρίς ευθεία Α.

Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν πραγματικά οφέλη από τη λήψη καλών βαθμών.

Για παράδειγμα, ένα σταθερό ακαδημαϊκό ιστορικό παρέχει περισσότερες ευκαιρίες για υποτροφίες, τριτοβάθμια εκπαίδευση και απασχόληση. Η ακαδημαϊκή αριστεία μπορεί να είναι η γέφυρα για την καριέρα των ονείρων σας.

Πιο σημαντικές, ωστόσο, είναι οι δεξιότητες που αλλάζουν τη ζωή που θα αποκτήσετε καθώς εργάζεστε για να γίνετε κορυφαίος μαθητής – χαρακτηριστικά όπως η εστίαση, η αποφασιστικότητα, η πειθαρχία και η αυτοπεποίθηση. Αυτές οι αξίες είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη οποιουδήποτε από τους στόχους σας, εντός ή εκτός της τάξης.

Ένας καλός βαθμός είναι κάτι περισσότερο από ένα γράμμα σε μια σελίδα. Η επίτευξη ακαδημαϊκής επιτυχίας αφού μάθεις πώς να εστιάζεις κατά τη μελέτη είναι μια ανταποδοτική εμπειρία που προσφέρει μακροχρόνια οφέλη.

10 τρόποι για να τα πάτε καλύτερα στο σχολείο

Τώρα που ξέρετε την αξία των καλών βαθμών, ας βουτήξουμε στις συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να τους αποκτήσετε.

1. Μάθετε γιατί οι καλοί βαθμοί έχουν σημασία για εσάς

μαθητής που πονάει πάνω από το σχολικό λεωφορείο

Έχουμε ήδη καλύψει γιατί η ακαδημαϊκή επιτυχία είναι γενικά σημαντική.

Αλλά αν θέλετε πραγματικά να μάθετε πώς να λαμβάνετε καλούς βαθμούς, είναι απαραίτητο να κατανοήσετε γιατί η ακαδημαϊκή επιτυχία έχει σημασία εσείς.

Τι διαφορά θα κάνουν οι καλοί βαθμοί στη ζωή σας, τώρα και στο μέλλον;

Ονειρεύεστε να παρακολουθήσετε ένα συγκεκριμένο πανεπιστήμιο ή να ακολουθήσετε μια συγκεκριμένη καριέρα;

Ίσως θέλετε να αναπτύξετε το κουράγιο και την επιμονή σας — να έχετε την αυτοπεποίθηση που συνεπάγεται το να γνωρίζετε ότι κάνατε το καλύτερο δυνατό στο σχολείο. Ή ίσως θέλετε οικονομική ασφάλεια και την ικανότητα να φροντίζετε για την οικογένειά σας στο μέλλον.

Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος εδώ. Απλώς βεβαιωθείτε ότι το κίνητρό σας για την επιδίωξη ακαδημαϊκής αριστείας είναι επιτακτικό.

Ακόμη και με τις καλύτερες συνήθειες μελέτης, δεν είναι εύκολο να καταβάλεις με συνέπεια την εργασία που απαιτείται για να πάρεις καλούς βαθμούς.

Μερικές φορές, θα θέλετε να τα παρατήσετε. Όταν αισθάνεστε απογοητευμένοι ή συγκλονισμένοι, επιστρέψτε στο δικό σας Γιατί. Θα βάλει όλες αυτές τις συνεδρίες μελέτης σε μια προοπτική – και θα κάνει το ταξίδι για να γίνεις ένας επιτυχημένος και ανθεκτικός μαθητής πιο ανταποδοτικό.

2. Σημειώστε όλες τις σημαντικές προθεσμίες και ημερομηνίες

Προσεχείς εξετάσεις. Αναθέσεις έργου. Εκδηλώσεις και εξωσχολικές δραστηριότητες.

Είστε πολυάσχολος μαθητής με πολλές ημερομηνίες να θυμάστε.

Είναι φυσιολογικό να πιστεύεις ότι μπορείς να παρακολουθείς όλες τις προθεσμίες στο μυαλό σου. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι το να βασίζεσαι στη μνήμη (και μόνο στη μνήμη) δεν λειτουργεί σε κανέναν.

Αντίθετα, οδηγεί σε ξεχασμένες εργασίες, πανικό της τελευταίας στιγμής και εργασία χαμηλής ποιότητας.

Υπάρχει ένας απλός τρόπος για να μην ξεχάσετε ποτέ ξανά άλλη εργασία. Σημειώστε κάθε ημερομηνία λήξης. Χρησιμοποιήστε το Ημερολόγιο Google ή το Google Keep. Μπορείτε ακόμη και να το σημειώσετε σε ένα παλιομοδίτικο σημειωματάριο.

Επιλέξτε το μέσο που σας ταιριάζει.

Όσο λιγότερο αγχώνεστε για τις προθεσμίες, τόσο περισσότερη ενέργεια θα έχετε για να ολοκληρώσετε τις εργασίες σας. Θα γίνετε πιο αποτελεσματικός μαθητής και θα ελευθερώσετε πολύτιμες διανοητικές ικανότητες για τα πράγματα που έχουν σημασία.

3. Μην ξεχάσετε να προγραμματίσετε το χρόνο διακοπής λειτουργίας σας

έφηβος που ακούει μουσική

Στο ημερολόγιό σας, αφιερώστε λίγο χρόνο και αποκλείστε χρόνο για χαλάρωση.

Σωστά. Όχι μόνο σας επιτρέπω να προγραμματίσετε διακοπές, αλλά σας ενθαρρύνω να το κάνετε.

Η χαλάρωση είναι απαραίτητη για την ψυχική και σωματική ευεξία. Δεν είσαι ρομπότ — κανείς δεν περιμένει από σένα να σπουδάσεις σαν ένα.

Ακολούθησε τις δραστηριότητες που αγαπάς. Αφήστε το μυαλό σας να παίζει. Η γενική υγεία και η ευτυχία σας θα βελτιωθούν και θα γίνετε καλύτερος μαθητής στη διαδικασία.

Αυτό συμβαίνει γιατί η άσκηση βελτιώνει τη συγκέντρωση και τη δημιουργικότητα. Η χαλάρωση προάγει τη μνήμη και τη συγκράτηση.

Ο ελεύθερος χρόνος για να ακολουθήσετε τις δραστηριότητες που αγαπάτε εκτός των ακαδημαϊκών αναπτύσσει μια ισορροπία σχολικής ζωής — μια δια βίου επιδίωξη που φέρνει περισσότερο νόημα στους στόχους σας και χαρά στη ζωή σας.

Ακόμη και μικρά κομμάτια χαλάρωσης είναι χρήσιμα. Οι περισσότεροι μαθητές μπορούν να διατηρήσουν βαθιά εστίαση μόνο για 30 έως 45 λεπτά εν κινήσει. Ο προγραμματισμός σύντομων διαστημάτων διακοπής λειτουργίας μετά από μεγαλύτερα κομμάτια εργασίας είναι ένας στρατηγικός και διασκεδαστικός τρόπος προσέγγισης των εργασιών.

Και προσπαθήστε να μην χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο ή τον υπολογιστή σας κατά τα γρήγορα διαλείμματα μελέτης. Οπως και μελέτες έχουν δείξειο εγκέφαλός σας δεν θα χαλαρώσει πλήρως και η απόσπαση της προσοχής συχνά καθιστά πιο δύσκολο να επιστρέψετε στην εργασία που έχετε.

4. Βρείτε μια θέση μπροστά

Μπορείτε να επιλέξετε πού θα κάθεστε στην τάξη; Στη συνέχεια, πιάστε ένα κάθισμα στο μπροστινό μέρος του δωματίου.

Μελέτες δείχνουν ότι οι μαθητές που κάθονται στις πρώτες σειρές τείνουν να λαμβάνουν σημαντικά υψηλότερες βαθμολογίες στις εξετάσεις από τους συνομηλίκους τους.

Γιατί το να κάθεσαι μπροστά στην τάξη κάνει τόσο μεγάλη διαφορά στις βαθμολογίες των τεστ;

Ένας λόγος είναι η εστίαση. Εάν βρίσκεστε στο πίσω μέρος της αίθουσας, είναι εύκολο να αποσπαστείτε από τους συμμαθητές σας. Αν κάθεστε μπροστά, η προσοχή σας θα είναι στον δάσκαλο – όχι στο τι συμβαίνει γύρω σας.

Μετά υπάρχει το θέμα της λογοδοσίας. Εάν είστε κρυμμένοι σε μια γωνιά, είναι εύκολο να ξεφύγετε με περαστικές σημειώσεις, να κοιμάστε ή να κάνετε doodling.

Προετοιμαστείτε για την επιτυχία ελέγχοντας όσο το δυνατόν περισσότερο το περιβάλλον σας και θα σταματήσετε να ανησυχείτε για το πώς να πάρετε καλούς βαθμούς.

5. Κρατήστε πιο αποτελεσματικές σημειώσεις

μελέτη με βιβλίο και φορητό υπολογιστή

Τώρα που κάθεστε στο μπροστινό μέρος της τάξης, είστε έτοιμοι να κρατήσετε σημειώσεις καθώς ακούτε ενεργά τον δάσκαλό σας.

Έχετε το σημειωματάριό σας ανοιχτό και το στυλό σας στο χέρι. Τι άλλο χρειάζεται να ξέρετε;

Πρώτον, υπάρχει πώς να κρατάτε σημειώσεις αποτελεσματικά.

Υπάρχει μια δομή για να λήψη σημειώσεων που λειτουργεί. Διαφορετικά, κινδυνεύετε να καταγράψετε ιδέες που δεν έχουν νόημα αργότερα.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για επιτυχία στη λήψη σημειώσεων:

Γράψε τις σημειώσεις σου με το χέρι

Το να γράφεις με το χέρι τις σημειώσεις σου σάς βοηθά να επεξεργάζεστε και να πλαισιώνετε τις πληροφορίες με τρόπο που λειτουργεί για εσάς.

Θα σκεφτείτε πιο βαθιά αυτό που γράφετε και, ως αποτέλεσμα, θα θυμάστε περισσότερα από το μάθημα κατά τη διάρκεια των συνεδριών μελέτης αργότερα.

Οργανώστε τις σημειώσεις σας

Όποια μέθοδο λήψης σημειώσεων κι αν χρησιμοποιείτε, κρατήστε τις σημειώσεις σας τακτοποιημένες και οργανωμένες.

Ομαδοποιήστε παρόμοιες ιδέες. Αντιγράψτε τις σημειώσεις σας μετά το μάθημα, εάν το χειρόγραφό σας είναι ακατάστατο και δυσανάγνωστο. Οι σαφείς, εύκολες στην πλοήγηση σημειώσεις είναι ζωτικής σημασίας για όποιον αγωνίζεται να πάρει καλούς βαθμούς.

6. Κατανοήστε το θέμα (μην απομνημονεύετε απλώς τις πληροφορίες)

Πολλοί μαθητές πιστεύουν ότι η μελέτη έχει να κάνει με την απομνημόνευση.

Έτσι, φτιάχνουν σωρούς από σημειωματάρια για ημερομηνίες, γεγονότα και ονόματα, και μετά ελπίζουν ότι μπορούν να διατηρήσουν αρκετές πληροφορίες για την ημέρα των εξετάσεων.

Το πρόβλημα με την απομνημόνευση πληροφοριών είναι ότι λειτουργεί μόνο βραχυπρόθεσμα.

Έχετε δώσει ποτέ εξετάσεις, για να ξεχάσετε το μεγαλύτερο μέρος της ύλης λίγες εβδομάδες αργότερα; Αυτό συμβαίνει επειδή η απομνημόνευση δεν είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος κατηγοριοποίησης και ανάκλησης πληροφοριών — δεξιότητες που γίνονται όλο και πιο σημαντικές καθώς προχωράτε στις σπουδές σας.

Θα μάθετε περισσότερα και θα γίνετε πιο επιτυχημένοι στο σχολείο όταν πραγματικά καταλαβαίνουν το θέμα στο χέρι.

Η λήψη σημειώσεων είναι ένα εξαιρετικό πρώτο βήμα προς την επεξεργασία πληροφοριών. Από τις σημειώσεις σας, συνοψίστε το υλικό. Βρείτε συνδέσεις με άλλα θέματα και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.

Όταν συνειδητοποιήσετε ότι η απόκτηση καλών βαθμών είναι λιγότερο για την απομνημόνευση της ύλης και περισσότερο για την κατανόηση του θέματος, θα είναι πολύ πιο εύκολο να αποδώσετε καλά ακαδημαϊκά.

7. Δημιουργήστε μια συνεπή ρουτίνα μελέτης

μελετώντας με ένα βιβλίο και ένα στυλό

Οι μαθητές που κάνουν το καλύτερο ξέρουν ότι ανυπομονούν για έμπνευση για να σπουδάσουν.

Αντίθετα, εμφανίζονται με συνέπεια και κάνουν τη δουλειά, ακόμα και όταν δεν τους αρέσει.

Θα γίνετε πιο αποτελεσματικός μαθητής όταν κάνετε τη ρουτίνα της μελέτης σας συνήθεια. Σύντομα, δεν θα έχετε τη διανοητική συζήτηση για το αν πρέπει ή όχι να μελετήσετε. Απλώς θα το κάνεις.

Και τότε συμβαίνει η μαγεία — καλύτεροι βαθμοί και περισσότερος χρόνος για τις άλλες δραστηριότητες που απολαμβάνετε.

Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας ρουτίνας μελέτης είναι να ορίσετε ένα πρόγραμμα. Προγραμματίστε την εβδομάδα σας εκ των προτέρων με καθορισμένα χρονικά διαστήματα για τις σπουδές σας. Επιμείνετε πιστά στο σχέδιό σας.

Συνήθως χρειάζονται μερικές εβδομάδες για να δημιουργηθεί μια νέα συνήθεια, οπότε μην αποθαρρύνεστε αν δυσκολεύεστε στην αρχή να ακολουθήσετε τη ρουτίνα σας. Με το χρόνο και την αφοσίωση, το πρόγραμμα σπουδών σας θα γίνει δεύτερη φύση.

8. Χρησιμοποιήστε έξυπνες στρατηγικές λήψης τεστ

Δεν υπάρχει καμία επικάλυψη ζάχαρης: Αν ρωτάτε πώς να πάρετε καλύτερους βαθμούς, θα πρέπει να έχετε καλή απόδοση στις εξετάσεις.

Τι γίνεται όμως αν δεν είσαι καλός στο να κάνεις τεστ;

Πολλοί μαθητές νιώθουν άγχος στις εξετάσεις ή αγωνίζονται με την πίεση των εξετάσεων. Ωστόσο, μπορείτε ακόμα να αποδώσετε καλά στις εξετάσεις, ακόμα κι αν δεν είστε σίγουρος για το τεστ. Δείτε πώς:

Διαχειριστείτε το χρόνο σας με σύνεση

Όταν δείτε το εξεταστικό χαρτί, σημειώστε τον συνολικό αριθμό των ερωτήσεων. Υπολογίστε πόσο χρόνο μπορείτε να διαθέσετε σε κάθε ερώτηση για να ολοκληρώσετε εντός της περιόδου δοκιμής.

Εάν καταλήξετε σε μια ερώτηση για την οποία δεν είστε σίγουροι, προχωρήστε όταν φτάσετε το χρονικό όριο που επιβάλλεται από τον εαυτό σας. Τότε, δεν θα χάσετε να απαντήσετε στις ερωτήσεις σας κάνω ξέρετε πώς να κάνετε.

Αποφύγετε τα κοινά λάθη

Μία από τις κορυφαίες συμβουλές μου για το πώς να αποκτήσετε καλούς βαθμούς είναι να αποφύγετε μικρά λάθη. Πάντα να διαβάζετε τις ερωτήσεις δύο φορές για να αποφύγετε την εσφαλμένη ανάγνωση. Εάν σκιάζετε τις απαντήσεις πολλαπλής επιλογής, ελέγξτε ότι σκιάζετε την απάντηση που αντιστοιχεί στη σωστή ερώτηση.

Όταν είσαι νευρικός, είναι εύκολο να κάνεις ανόητα λάθη. Ελάτε εξοπλισμένοι με τα σωστά εργαλεία και πρακτικές εξέτασης για να σταματήσετε το άγχος στα ίχνη του.

Μείνετε συγκεντρωμένοι για ολόκληρη την εξέταση

Το να μένεις συγκεντρωμένος είναι πιο εύκολο να το πεις παρά να το κάνεις. Εάν δυσκολεύεστε να συγκεντρωθείτε στην εργασία που έχετε μπροστά σας, κάντε ένα διάλειμμα!

Άφησε το μολύβι σου κάτω. Πιείτε μια γουλιά νερό. Αναπνεύστε βαθιά. Είναι καλύτερα να σταματήσετε για μια στιγμή για να ανακτήσετε τη διαύγεια παρά την ταχύτητα στο υπόλοιπο της εξέτασης.

Θέλετε να βελτιώσετε τους βαθμούς σας κατά 20-30% αμέσως; Ρίξτε μια ματιά στον απόλυτο οδηγό μου στα τεστ άσου και λάβετε 58 σελίδες από τις καλύτερες συμβουλές μου για τις εξετάσεις.

9. Μη φοβάστε να ζητήσετε βοήθεια

προσεγγίζοντας τους άλλους

Οι δάσκαλοι και οι γονείς σας θέλουν να σας βοηθήσουν στην επιδίωξη της ακαδημαϊκής επιτυχίας σας. Εάν χρειάζεστε υποστήριξη, μην φοβάστε να τη ζητήσετε.

ΕΝΑ μελέτη από ερευνητές του Πανεπιστημίου Saint Louis διαπίστωσε ότι οι μαθητές που ζητούν βοήθεια είναι πιο πιθανό να πάρουν ευθεία Α.

Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη.

Τι θα γινόταν όμως αν σας έλεγα ότι η ίδια μελέτη βρήκε ότι μόνο 1 στους 5 μαθητές αφιερώνει χρόνο για να ζητήσει υποστήριξη από τους εκπαιδευτές του;

Γίνετε ένας από τους λίγους που ζητούν βοήθεια όταν τη χρειάζονται. Πιθανότατα θα ανακαλύψετε ότι δεν ανησυχείτε πλέον για το πώς να τα πηγαίνετε καλύτερα στο σχολείο.

10. Επιβραβεύστε τον εαυτό σας για την πρόοδο

Έχετε δουλέψει σκληρά για να πάρετε καλούς βαθμούς. Όταν έχετε σημειώσει πρόοδο όσον αφορά τις συνήθειες και τη στάση σας, ήρθε η ώρα να το γιορτάσετε!

Η επιβράβευση του εαυτού σας τώρα θα σας βοηθήσει να συνεχίσετε να λαμβάνετε καλούς βαθμούς στο μέλλον.

Το κλειδί είναι να συνδέσετε την αυξημένη προσπάθεια με ένα θετικό συναίσθημα ή αποτέλεσμα. Θα παραμείνετε κίνητρο για να συνεχίσετε να εργάζεστε σκληρά — και θα κάνει και τη μελέτη πιο διασκεδαστική!

Θυμηθείτε, το να μάθετε πώς να παίρνετε καλούς βαθμούς είναι εξίσου σημαντικό με την εύρεση της ισορροπίας σχολικής ζωής. Η επιβράβευση του εαυτού σας όταν σημειώνετε πρόοδο είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να το κάνετε αυτό.

Η κατώτατη γραμμή

Είσαι ήδη ικανός να πάρεις καλούς βαθμούς.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι οι σωστές στρατηγικές που θα σας βοηθήσουν να γίνετε πιο αποτελεσματικός μαθητής.

Σας εγγυώμαι ότι οι συμβουλές σε αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσουν, γι‘ αυτό δοκιμάστε τις σήμερα!

Schreibe einen Kommentar