10 παραγωγικά πράγματα που πρέπει να κάνετε όταν δεν έχετε εργασία

2
10 παραγωγικά πράγματα που πρέπει να κάνετε όταν δεν έχετε εργασία

Από την Katie Azevedo, M.Ed.

παραγωγικά πράγματα που πρέπει να κάνετε όταν δεν έχετε εργασία

Οι μέρες χωρίς εργασία είναι οι καλύτερες. Είτε είναι μόνο μια νύχτα χωρίς εργασίες στο σπίτι, ένα Σαββατοκύριακο χωρίς καμία προθεσμία τη Δευτέρα ή ακόμα και μια ολόκληρη εβδομάδα διακοπών χωρίς μακροπρόθεσμες εργασίες να κρέμονται πάνω από το κεφάλι σας, το συναίσθημα είναι απελευθερωτικό.

Ενώ εσείς πρέπει Αφιερώστε λίγο χρόνο για να απολαύσετε ένα απόγευμα ή ένα Σαββατοκύριακο χωρίς εργασία, υπάρχουν μερικά σημαντικά οφέλη από τη χρήση τουλάχιστον ενός μέρους αυτού του χρόνου για να είστε παραγωγικοί με τρόπους που θα αποδώσουν στη γραμμή.

Παρακάτω είναι 10 παραγωγικά πράγματα που πρέπει να κάνετε όταν δεν έχετε εργασία – ή όταν απλά δεν έχετε αφή σαν να το κάνεις «αυτή τη στιγμή». Θέλω να πω, εάν πρόκειται να χρονοτριβήσετε (λαχανιάζω!), θα μπορούσατε τουλάχιστον να αφιερώσετε αυτόν τον χρόνο κάνοντας κάτι πολύτιμο – σωστά;

1. Καθαρίστε το σακίδιο σας.

Βγάλε τα πάντα, άδειασε όλες τις τσέπες, πέταξε τα στριμωγμένα πράγματα στο κάτω μέρος και βγες έξω για να κουνήσεις την τσάντα σου ανάποδα.

2. Περάστε από τους φακέλους και τα σημειωματάριά σας.

Αφαιρέστε όλα τα χαρτιά από κάθε φάκελό σας και ταξινομήστε τα: πετάξτε τα άχρηστα και ληγμένα χαρτιά καθώς και τα αντίγραφα και μετακινήστε τα χαρτιά στον σωστό φάκελο εάν κατέληξαν σε λάθος σημείο.

3. Ταξινόμηση των σκευών γραφής σας.

Συλλέξτε όλα τα στυλό, τα μολύβια, τα highlighters και τους μαρκαδόρους στο σακίδιο ή στο χώρο εργασίας σας. Ακονίστε τα μολύβια και πετάξτε τα στεγνά στυλό και τα highlighters. Κρατήστε μόνο ό,τι σας αρέσει και χρησιμοποιείτε.

4. Καθαρίστε τις συσκευές σας.

Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό οθόνης ή ένα μαντηλάκι για γυαλιά και καθαρίστε σχολαστικά τις οθόνες του τηλεφώνου, του tablet, του φορητού υπολογιστή ή/και του επιτραπέζιου υπολογιστή σας. Κλειδώστε το πληκτρολόγιό σας, χτυπήστε το ανάποδα για να τιναχτούν τα ψίχουλα (ew) και σκουπίστε και αυτό. Μην ξεχάσετε να καθαρίσετε το ποντίκι σας.

5. Εκκαθάριση του Google Drive.

Μεταβείτε στο Google Drive ή οπουδήποτε αποθηκεύετε τα ψηφιακά σας αρχεία και κάντε λίγη καθαριότητα σπιτιού. Πρώτα, διαγράψτε άχρηστα ή παλιά αρχεία. Στη συνέχεια, κάντε μια αναζήτηση για το έργο Χωρίς τίτλο για να σας δώσουμε μια λίστα με αρχεία που δεν έχουν ονόματα: δώστε ονόματα σε αυτά τα αρχεία χωρίς όνομα ή απλώς διαγράψτε τα. Τέλος, μετακινήστε τυχόν αδέσποτα αρχεία σε φακέλους με κατάλληλο όνομα. Δεν έχετε φακέλους; Φτιάξτε μερικά, ξεκινώντας με τις ημερομηνίες του σχολικού έτους.

6. Διαχειριστείτε τα εισερχόμενά σας.

Η διαχείριση των εισερχομένων του email σας ως μαθητής μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να κάνετε. Ακολουθούν τα ακριβή βήματα για τη βασική διαχείριση email μαθητή. Τουλάχιστον, μεταβείτε στα εισερχόμενά σας και διαγράψτε ορισμένα ανεπιθύμητα / παλιά email και καταργήστε την εγγραφή σας από διαφημιστικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δεν θέλετε.

7. Δημιουργήστε ή ανανεώστε τον χώρο μελέτης σας.

Αν βαριέστε τον χώρο μελέτης σας, καλλωπίστε τον. Ακόμη και μια ανεπαίσθητη μετατόπιση, όπως η αλλαγή της λάμπας από τα αριστερά προς τα δεξιά ή η αλλαγή της καρέκλας σας, μπορεί να έχει κινητήρια επίδραση λόγω καινοτομία. Εάν δεν έχετε χώρο μελέτης, μπορείτε να δημιουργήσετε; Εδώ είναι οι πόροι μου για τη δημιουργία χώρων μελέτης με βάση το μαθησιακό σας στυλ: κιναισθητικός μαθητής, ακουστικός μαθητής ή οπτικός μαθητής.

8. Ξαναγράψτε τις σημειώσεις σας.

Έχω μιλήσει για τα οφέλη της επανεγγραφής σημειώσεων στο παρελθόν. Είναι ένα από τα μυστικά των καλών μαθητών και αν δεν το έχετε κάνει ήδη, τώρα είναι η ώρα. Βρείτε τις πιο πρόσφατες σημειώσεις που κρατήσατε και ξαναγράψτε τις προσεκτικά, συμπληρώνοντας πληροφορίες που λείπουν και οργανώνοντας το υλικό με τρόπο που είναι καλύτερο να μελετήσετε.

9. Προχωρήστε.

Ξέρω ότι είναι μεγάλη ανακούφιση όταν δεν έχεις εργασία, οπότε αυτή η συμβουλή μπορεί να φαίνεται αντιφατική, αλλά γιατί να μην χρησιμοποιήσεις αυτόν τον ελεύθερο χρόνο για να προχωρήσεις σε λίγο διάβασμα; Διαβάστε το επόμενο κεφάλαιο του μυθιστορήματος που διαβάζετε στο μάθημα των Αγγλικών, διαβάστε το επόμενο κεφάλαιο στο βιβλίο της ιστορίας σας, ξεκινήστε με το δοκίμιο που δεν θα προβλεφθεί για δύο εβδομάδες ή ξεκινήστε να μελετάτε για το τεστ που ξέρω θα έχετε.

10. Κάνε μια χωματερή.

Οποιαδήποτε στιγμή είναι μια καλή στιγμή για να κάνετε μια απόρριψη του εγκεφάλου, αλλά ειδικά αν νιώθετε καταπονημένοι τον τελευταίο καιρό. Εδώ είναι τα ακριβή βήματα για να κάνετε μια απόρριψη εγκεφάλου.

Ακούστε, αυτή η λίστα με τα παραγωγικά πράγματα που πρέπει να κάνετε δεν έχει να κάνει μόνο με το go-go-go μέχρι να σκάσει. Δεν προτείνω να ξοδεύετε κάθε δευτερόλεπτο του ελεύθερου χρόνου σας όντας παραγωγικοί. Αυτό στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου παραγωγικό! Αλλά το μήνυμα είναι ότι μερικές φορές, όταν δεν έχουμε εργασίες για το σπίτι ή απλά δεν έχουμε όρεξη ακόμα να περάσουμε στην εργασία μας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον χρόνο για να ξεφορτωθούμε τα μικρά πράγματα.
Schreibe einen Kommentar