Τύποι Βιοκαυσίμων – Παραγωγή, Χρήσεις & Πλεονεκτήματα | Ιστολόγιο

2
Τύποι Βιοκαυσίμων – Παραγωγή, Χρήσεις & Πλεονεκτήματα |  Ιστολόγιο

Τα βιοκαύσιμα είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για οποιοδήποτε καύσιμο που προέρχεται από φυτά ή ζώα, το οποίο είναι επίσης γνωστό ως Βιομάζα. Τα βιοκαύσιμα είναι μια βιώσιμη εναλλακτική λύση στα καύσιμα με βάση το πετρέλαιο. Τα πλεονεκτήματα των βιοκαυσίμων είναι αμέτρητα και ένα από τα κορυφαία πλεονεκτήματα των βιοκαυσίμων είναι ότι μπορεί να παραχθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ναι, τα βιοκαύσιμα μπορούν να παραχθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα χρησιμοποιώντας τα ζωντανά συστατικά, ενώ ο σχηματισμός ορυκτών καυσίμων όπως το πετρέλαιο και ο άνθρακας είναι εξαιρετικά αργός.

Τα βιοκαύσιμα μπορούν να ληφθούν από διάφορες πηγές, όπως γεωργικά, βιομηχανικά και οικιακά απόβλητα.

Η παγκόσμια ζήτηση για βιοκαύσιμα είναι τεράστια. Ένας από τους κύριους λόγους για την άνοδο των βιοκαυσίμων είναι η άνοδος των τιμών του πετρελαίου και οι πολιτικές που σκοπεύουν να μειώσουν τις εκπομπές αερίων. Επίσης, με τις αλλαγές στο κλίμα, οι άνθρωποι συνειδητοποιούν περισσότερο να κάνουν τον κόσμο πιο υγιή. Αυτός ο λόγος συμβάλλει επίσης στην ανάπτυξη των βιοκαυσίμων στον κόσμο.

Πώς παράγονται τα βιοκαύσιμα;

Τα βιοκαύσιμα παράγονται συχνά με διάσπαση ζάχαρης και αμύλου από τα φυτά, ζύμωση, χημικές αντιδράσεις και πολλά άλλα. Τα περισσότερα παραδοσιακά βιοκαύσιμα όπως η αιθανόλη παράγονται από υλικά γεωργικών καλλιεργειών όπως ζαχαροκάλαμο, καλαμπόκι, σιτάρι κ.λπ.

Ποιες είναι οι χρήσεις των βιοκαυσίμων;

Τα βιοκαύσιμα χρησιμοποιούνται για διάφορους λόγους όπως θέρμανση, αεροπορία, μεταφορές, παραγωγή ενέργειας, οικιακούς σκοπούς κ.λπ.

Διάφοροι τύποι βιοκαυσίμων είναι:

1) Αιθανόλη – Η αιθανόλη είναι ένα ανανεώσιμο καύσιμο που παράγεται από φυτικά άμυλα και ζάχαρη. Η αιθανόλη είναι μια αλκοόλη που χρησιμοποιείται ως παράγοντας ανάμειξης με βενζίνη για την αύξηση των οκτανίων και τη μείωση του μονοξειδίου του άνθρακα και άλλων τοξικών εκπομπών.

2) βιοντίζελ – Το βιοντίζελ είναι ένα ανανεώσιμο και βιοδιασπώμενο καύσιμο που παράγεται από ζωικά λίπη, ανακυκλωμένο λίπος εστιατορίων, φυτικά έλαια κ.λπ. Το βιοντίζελ έχει πολλά πλεονεκτήματα από τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα έως την παροχή πλεονεκτημάτων ασφάλειας.

3) Βιοαέριο – Το βιοαέριο είναι ένα μείγμα αερίων όπως το διοξείδιο του άνθρακα, το μεθάνιο και το υδρόθειο. Το βιοαέριο παράγεται κυρίως από πρώτες ύλες όπως κοπριά, πράσινα απόβλητα, απόβλητα τροφίμων, γεωργικά απόβλητα κ.λπ.

Πλεονεκτήματα των βιοκαυσίμων

Τα βιοκαύσιμα είναι συμπονετικά με το περιβάλλον καθώς δεν απελευθερώνουν επικίνδυνα συστατικά. Τα βιοκαύσιμα είναι βιοδιασπώμενα και ασφαλή στην παραγωγή, σε αντίθεση με τα ορυκτά καύσιμα που περιλαμβάνουν δραστηριότητες όπως η γεώτρηση και η εξόρυξη.

Για περισσότερες πληροφορίες συνομιλήστε μαζί μας 917304745554

Schreibe einen Kommentar