Τρία παραδείγματα ηλιακού μάρκετινγκ που έγιναν σωστά

1
Τρία παραδείγματα ηλιακού μάρκετινγκ που έγιναν σωστά

Είναι εύκολο να επισημάνουμε πού κάνει λάθος το μάρκετινγκ ηλιακής ενέργειας: τακτικές πωλήσεων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, τιμή πώλησης έναντι αξίας ή απλώς αποτυχία παρακολούθησης. Τι γίνεται όμως με τις εταιρείες που εμπορεύονται αποτελεσματικά την ηλιακή και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας — δημιουργώντας μια ισχυρή συναισθηματική σύνδεση με πελάτες, υποψήφιους πελάτες, ακόμη και με αυτούς που τυχαίνει να συναντούν αυτές τις εταιρείες μέσω διαφημίσεων, συνεργείων που εργάζονται στη γειτονιά ή μέσω της επιρροής των πελατών στο διαδίκτυο κριτικές και από στόμα σε στόμα;

Ένα παράδειγμα ηλιακού μάρκετινγκ που γίνεται σωστά είναι Sullivan Solar Power στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια.

Η Sullivan Solar Power ιδρύθηκε το 2004 από τον Daniel Sullivan με καταγωγή από το Σαν Ντιέγκο, ο οποίος ήταν αποφασισμένος να μην είναι η συνηθισμένη εταιρεία ηλιακής ενέργειας σας. Ο Ντάνιελ ήταν σε μια αποστολή να αλλάξει τον τρόπο που ο κόσμος παράγει ηλεκτρική ενέργεια και μοιράζεται αυτόν τον ενθουσιασμό με όλους όσους συναντά.

Υπήρξε επίσης αμείλικτος υπογραμμίζοντας τέσσερις βασικούς παράγοντες επιτυχίας ως εταιρεία ηλιακών εγκαταστάσεων:

  • Προσλάβετε τα καλύτερα εκπαιδευμένα άτομα
  • Εγκαταστήστε τα καλύτερα προϊόντα
  • Χρησιμοποιήστε αυστηρές διαδικασίες διασφάλισης ποιότητας και ποιοτικού ελέγχου
  • Παραγωγή ηλιακών συστημάτων υψηλής απόδοσης

Μετά την εγκατάσταση ενός συστήματος Sullivan, η εταιρεία εγγυάται στους πελάτες της την ποσότητα ενέργειας που θα παράγει η ηλιακή τους ενέργεια για 10 χρόνια. Εάν το σύστημα υποπαράγεται, ο Sullivan θα κάνει τη διαφορά. Μετρητά.

Αυτά είναι τα είδη επιχειρηματικών πρακτικών που χρειαζόμαστε περισσότερο στην ηλιακή ενέργεια. Αν και δεν εγγυώνται εξαιρετικό μάρκετινγκ ηλιακής ενέργειας, κάνουν τη δουλειά ενός έμπορου πολύ πιο εύκολη.

Επειδή η επωνυμία είναι αυθεντική – και ξεκινά ακριβώς από την κορυφή.

Ένα άλλο παράδειγμα αυθεντικού branding είναι SolarEdge. Η εταιρεία βελτιστοποιητών και μετατροπέων DC έχει ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια κάνοντας κάτι που πολλοί από την τεχνολογική πλευρά της ηλιακής ενέργειας θεωρούν τρομακτικό: εξανθρωπίζοντας ένα τεχνολογικό μήνυμα.

Η Solaredge έχει χτίσει τη φήμη της αναπτύσσοντας οικιακές και εμπορικές λύσεις που βελτιστοποιούν την απόδοση ισχύος. Αλλά η εταιρεία ανέπτυξε κάτι σαν λατρεία στη βιομηχανία ηλιακής ενέργειας με τα πρώτα της βίντεο Lipsync (το αγαπημένο μου είναι ακόμα Shine On) — διακρίνεται για τον τρόπο που δείχνουν ότι το προσωπικό της εταιρείας δεν παίρνουν τον εαυτό τους πολύ στα σοβαρά — αλλά πιστεύουν σε ένα μέλλον με ηλιακή ενέργεια.

Είναι μια αφοπλιστική προσέγγιση που διευκολύνει τους πελάτες να δουν πέρα ​​από τα watt και εξοικονόμηση κόστους σε μια εταιρεία ανθρώπινων όντων που ενδιαφέρονται για τα προϊόντα που παράγουν. Εν τω μεταξύ, η SolarEdge ανέβηκε στην κορυφή μιας κατηγορίας ηλεκτρονικών ηλεκτρονικών ηλεκτρικών ειδών που ήταν εξαιρετικά κατακερματισμένη για να είναι ένας από τους κορυφαίους παρόχους στον χώρο, μαζί με την Enphase.

Τελικά υπάρχει Teslaτο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που γρήγορα γίνεται πολύ περισσότερο από μια εταιρεία. Η Tesla οδηγεί τη βιομηχανία καθαρής ενέργειας σε νέα εμπορική περιοχή. Ενώ οι γνώστες της Tesla γνωρίζουν καλά την τεχνογνωσία της Tesla στο EV και στον αναδυόμενο χώρο μπαταριών, για τον μέσο άνδρα ή γυναίκα στο δρόμο που γνωρίζει την Tesla, η μάρκα αντιπροσωπεύει τη φιλοδοξία και τις δυνατότητες του γαλάζιου ουρανού.

Για πολλούς, απλώς διαβάζοντας ή ακούγοντας το όνομα Tesla μεταφέρει μια αίσθηση απορίας και αισιοδοξίας.

Elon Musk, Tesla
Ο Έλον Μασκ, Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, συμβουλεύει τη σύγκλιση της μάρκας με τη Solar City. (Φωτογραφία: Jerome Adamstein / Los Angeles Times)

Ο χαρισματικός Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, θεωρείται ως ένας διαταράκτης, ένας καινοτόμος και ο επικεφαλής επιρροής μιας εταιρείας που αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο το κοινό αντιλαμβάνεται μια εταιρεία αυτοκινήτων ή ενέργειας.

Ενώ δεν μπορούμε να θεωρήσουμε ακόμα την Tesla ως επιτυχία μάρκετινγκ ηλιακής ενέργειας, αν είναι της εταιρείας εγκρίθηκε πρόσφατα Η αγορά του Solar City είναι επιτυχής, ολόκληρη η ηλιακή βιομηχανία πρόκειται να επωφεληθεί από κάποια από τη μαγεία της μάρκας που σχετίζεται με την Tesla.

Ο Μασκ έχει ήδη καταφέρει να μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι σκέφτονται για τα πάντα, από τις προσδοκίες των καταναλωτών για πολυτέλεια έως την υπεύθυνη κατανάλωση ενέργειας. Ως αποτέλεσμα, η Tesla έχει γίνει μια από τις επωνυμίες που ακολουθούν, αρέσουν και δημοσιεύονται περισσότερα tweet στο Διαδίκτυο.

Ως εκ τούτου, καθώς κοιτάζετε μπροστά σε αυτό που θα μπορούσε να είναι μια δύσκολη χρονιά για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μην φοβάστε να διευρύνετε τον τρόπο που σκέφτεστε για την επωνυμία ηλιακής ενέργειας. Αλλά ό,τι κι αν κάνετε, κάντε το αληθινό. Οι πελάτες σας και οι πιθανοί πελάτες μπορούν να δουν τη διαφορά.

Schreibe einen Kommentar