Το Thinnings drone λειτουργεί από ψηλά

0
Το Thinnings drone λειτουργεί από ψηλά

Μια καινοτόμος σουηδική start-up βρίσκεται σε λειτουργία stealth από τις αρχές του 2020, αλλά τώρα αποκάλυψαν επιτέλους την πρωτοποριακή της τεχνολογία για τη διαχείριση των δασών – ένα drone αραίωσης.

«Δουλεύουμε μυστικά για σχεδόν δύο χρόνια και έχουμε ήδη πελάτες που πληρώνουν μεταξύ των μεγαλύτερων ιδιοκτητών δασών της Ευρώπης. Αλλά τώρα ήρθε η ώρα για τη δημόσια κυκλοφορία μας. Θέλουμε να σας πούμε για την ιδέα μας, η οποία είναι να αραίνουμε δέντρα από τον αέρα με ηλεκτρικά drones», λέει η Caroline Walerud, η οποία είναι συνιδρύτρια του Αεροδασοκομίαη οποία έχει 13 υπαλλήλους και εδρεύει στην Ουψάλα της Σουηδίας.

Το υψηλής χωρητικότητας drone τους έχει διάμετρο 6,2 μέτρα.

«Χτίζουμε τη δασοκομία του μέλλοντος. Με το drone, τα δέντρα μπορούν να αραιωθούν από τον αέρα και στη συνέχεια να μεταφερθούν στον πλησιέστερο δρόμο. Σχεδιάζουμε σύμφωνα με μια διαδικασία ανάπτυξης που περιλαμβάνει την ιχνηλασιμότητα. Έχει μια ειδικά σχεδιασμένη δομή από ανθρακονήματα και γωνιακούς ρότορες, για να επιτυγχάνεται η ακρίβεια που απαιτείται για τη μεταφορά του εργαλείου και του δέντρου», εξήγησε η Caroline.

Το drone μεταφέρει ένα εργαλείο συγκομιδής 60 κιλών στο επιλεγμένο δέντρο. Μόλις τοποθετηθεί, το εργαλείο αρπάζει την κορυφή του δέντρου, το αγκαλιάζει, κλαδεύει τα κλαδιά στο δρόμο προς τα κάτω και μετά κόβει τον κορμό. Στη συνέχεια, το εργαλείο ασφαλίζει το δέντρο έτσι ώστε το drone να το μεταφέρει στον πλησιέστερο δρόμο. Αυτός είναι ένας εντελώς νέος τρόπος αραίωσης ενός δάσους.

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα του συστήματος είναι ότι δεν υπάρχει βαρύς εξοπλισμός που συμπυκνώνει το ευαίσθητο δάπεδο του δάσους κατά τη λειτουργία αραίωσης.

Schreibe einen Kommentar