Το Expoforest θα παρουσιάσει τη βραζιλιάνικη δασοκομία

0
Το Expoforest θα παρουσιάσει τη βραζιλιάνικη δασοκομία

Η τέταρτη έκδοση της κορυφαίας έκθεσης δασών της Βραζιλίας, Expoforest, πραγματοποιείται τον Απρίλιο σε ένα δάσος ευκαλύπτου 200 εκταρίων, με περισσότερους από 220 επιβεβαιωμένους εκθέτες.

Η δασοκομική αγορά της Βραζιλίας είναι ένα από τα λίγα τμήματα που δεν αντικατοπτρίζουν άμεσα την οικονομική κατάσταση της χώρας. Ακόμη και με την απειλή της ύφεσης και των πολιτικών σκανδάλων να αφθονούν, ο δασικός τομέας της Βραζιλίας εξήγαγε πάνω από 7,7 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ μόνο το 2017 – και αυτό μετράει μόνο τον χαρτοπολτό, το χαρτί και το κόντρα πλακέ. Το ποσοστό αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 11% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Με εξαιρετικές εδαφολογικές και κλιματικές συνθήκες, η Βραζιλία είναι βασικός παράγοντας στην παγκόσμια δασοκομική παραγωγή. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε δύο ξένα είδη – πεύκο και ευκάλυπτο – που έχουν προσαρμοστεί εξαιρετικά στις συνθήκες της χώρας.

Η ταχεία ανάπτυξη των ειδών ευκαλύπτου και πεύκου στη δασοκομία της Βραζιλίας είναι αποτέλεσμα σημαντικής έρευνας και ανάπτυξης. Το 2016, η Βραζιλία ηγήθηκε της παγκόσμιας δασοκομικής κατάταξης παραγωγικότητας, με μέσο όρο 35,7 m3/εκτάριο ετησίως για τα φυτεμένα δάση ευκαλύπτου. και 30,5 m3/εκτάριο ετησίως για φυτεμένα πευκοδάση, σύμφωνα με τις πιο σχετικές εταιρείες του κλάδου

Η έκθεση Expoforest Brazilian Forestry Fair δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει αυτή την πολλά υποσχόμενη αγορά σε επενδυτές σε όλο τον κόσμο, καθώς και να παρουσιάσει τι κάνει καλύτερα η βραζιλιάνικη δασοκομία και να προσελκύσει νέες τεχνολογίες από τις σημαντικότερες χώρες παραγωγής ξυλείας στον κόσμο.

Η τέταρτη έκδοση του Expoforest λαμβάνει χώρα από τις 11 έως τις 13 Απριλίου 2018, στη Santa Rita do Passa Quatro, στην πολιτεία του Σάο Πάολο. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί σε κλωνοποιημένο δάσος ευκαλύπτου έκτασης 200 εκταρίων που ανήκει στο International Paper.

«Πιστεύουμε ότι το Expoforest 2018 θα αποδειχθεί για άλλη μια φορά μια εξαιρετική ευκαιρία για να συγκεντρώσουμε ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής ξυλείας στον κόσμο και να δείξουμε μια για πάντα τις καθαρές δυνάμεις του δασοκομικού τομέα στη Βραζιλία και στον κόσμο», λέει ο Jorge R. Malinovski, πρόεδρος διευθυντής της Malinovski, της εταιρείας πίσω από την Expoforest.

Τη στιγμή της έκδοσης, 226 εταιρείες είναι επιβεβαιωμένοι εκθέτες στην έκθεση. Περισσότεροι από 30.000 επισκέπτες αναμένονται κατά τη διάρκεια της τριήμερης εκδήλωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε www.expoforest.com.br

Schreibe einen Kommentar