Σύστημα διαχείρισης εργασιών για το σπίτι: Ημερολόγιο vs σημειωματάριο εργασιών

2
Σύστημα διαχείρισης εργασιών για το σπίτι: Ημερολόγιο vs σημειωματάριο εργασιών
σύστημα διαχείρισης εργασιών για το σπίτι

Από την Katie Azevedo, M.Ed.

Με ρωτούν συχνά για τη διαφορά μεταξύ ημερολογίου και σημειωματάριου εργασιών. Δεν είναι ίδιοι. Καθόλου. Ενώ και τα δύο είναι απαραίτητα κομμάτια ενός συστήματος διαχείρισης εργασιών για μαθητές, το καθένα έχει μια μοναδική λειτουργία. Η κατώτατη γραμμή: Ούτε ένα ημερολόγιο ούτε ένα βασικό σημειωματάριο εργασιών αρκούν από μόνα τους και θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μαζί.

Όλα τα προγράμματα σχεδιασμού μαθητών (τετράδια εργασιών) συνοδεύονται από εβδομαδιαία διανομή. Μια εβδομαδιαία εξάπλωση θα μπορούσε να είναι σε μία σελίδα του σχεδιαστή ή θα μπορούσε να εκτείνεται σε δύο σελίδες.

Μερικοί φοιτητές σχεδιαστές συνοδεύονται από ένα μηνιαίο ημερολόγιο. Συνήθως, ένα μηνιαίο ημερολόγιο εκτείνεται σε δύο σελίδες, με ή χωρίς μηνιαίες καρτέλες για εύκολη ανατροπή. Ένα ημερολόγιο από μόνο του, χωρίς εβδομαδιαία εξάπλωση, είναι δεν ένα επαρκές σύστημα διαχείρισης εργασιών για το σπίτι.

Όταν επιλέγετε ένα σημειωματάριο εργασιών (δείτε πώς να επιλέξετε ένα), επιλέξτε ένα με μηνιαίο ημερολόγιο και εβδομαδιαία κατανομή. (Ακολουθεί μια καλή, βασική πρόταση για το σημειωματάριο εργασιώνή κι αυτό.) Γιατί? Ένα απόλυτο σύστημα διαχείρισης εργασιών απαιτεί από τους μαθητές να παρακολουθούν δύο διαφορετικούς τύπους πληροφοριών:

 1. Χρονικά ευαίσθητες πληροφορίες
 2. Εργασίες και εργασίες

Εάν προτιμάτε έναν ενιαίο, μονοσέλιδο παρακολούθησης εργασιών για το σπίτι, δοκιμάστε αυτόν τον ημερήσιο πρόγραμμα παρακολούθησης εργασιών εδώ ή αυτόν τον εβδομαδιαίο προγραμματισμό εργασιών εδώ. Τα έχω φτιάξει με αγάπη φυσικά.

Τι γίνεται με τα ψηφιακά ημερολόγια;

Τα ψηφιακά ημερολόγια είναι εξαιρετικά, αρκεί να τα χρησιμοποιείτε με συνέπεια. Εάν χρησιμοποιείτε το ψηφιακό ημερολόγιό σας μόνο σποραδικά, δεν θα το εμπιστεύεστε και αν δεν το εμπιστεύεστε, δεν θα λειτουργήσει. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα απλό σημειωματάριο εργασιών με μόνο εβδομαδιαία κατανομή και, στη συνέχεια, να χρησιμοποιήσετε ένα ψηφιακό ημερολόγιο για το στοιχείο ημερολογίου, προχωρήστε.

ημερολόγιο vs σημειωματάριο εργασιών

Τι ισχύει σε ένα ημερολόγιο;

Η ενότητα ημερολογίου ενός σημειωματάριου εργασιών προορίζεται για πληροφορίες ευαίσθητες στον χρόνο, αποκλείοντας καθημερινές εργασίες για το σπίτι. Αυτό περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

 1. Προθεσμίες έργου
 2. Δοκιμές και κουίζ
 3. Μετά τις σχολικές συναντήσεις
 4. Εκδρομές και ειδικές εκδηλώσεις
 5. Πρόωρες απολύσεις και πρόωρες απολύσεις
 6. Ώρες εργασίας
 7. Πρακτικές και παιχνίδια
 8. Εφόδια
 9. Υπενθυμίσεις για να φέρετε κάτι στο σχολείο μια συγκεκριμένη ημέρα

Και πάλι, η ενότητα ημερολογίου είναι δεν όπου γράφετε τις καθημερινές σας εργασίες για το σπίτι.

Τι υπάρχει σε ένα τετράδιο εργασιών;

Η εβδομαδιαία διασπορά ενός σημειωματάριου εργασιών δεν αφορά τίποτα άλλο από τις εργασίες για το σπίτι. Εδώ απλά απαριθμείτε τις εργασίες που πρέπει να κάνετε για κάθε τάξη. Μην ξεχνάτε ότι η μελέτη για τεστ είναι μια υπονοείται ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Οι δάσκαλοι δεν θα σου λένε πάντα να μελετάς πριν από ένα τεστ, γιατί αυτή είναι η προσδοκία – γράψτε λοιπόν τις συνεδρίες μελέτης σας σαν να είναι εργασίες για το σπίτι.

Σε κάθε ημερήσιο χώρο, απαριθμήστε τις εργασίες σας ανά τάξη, όπως παρακάτω:

 • Μαθηματικά: φύλλο εργασίας; σελίδα 167 στο σχολικό βιβλίο #4-28
 • Αγγλικά: διαβάστε τα κεφάλαια 4 και 5 στο To Kill a Mockingbird
 • Επιστήμη: Edpuzzle
 • Ιστορία: γράψτε την 3η παράγραφο σώματος για το δοκίμιο. βρείτε μια άλλη κύρια πηγή
 • Ισπανικά: Μελετήστε ατελείς εναντίον προγενέστερων καταλήξεων για το κουίζ της Παρασκευής

Καταγράψτε όλες τις εργασίες την ημέρα που τους ανατέθηκαν, όχι την ημέρα που πρέπει. Για παράδειγμα, αν σας ανατεθεί ένα φύλλο εργασίας για τα μαθηματικά τη Δευτέρα, το οποίο δεν θα πρέπει μέχρι την Πέμπτη, γράψτε φύλλο εργασίας μαθηματικών στο χώρο της Δευτέρας, όχι στο χώρο της Πέμπτης. Αν δεν το καταφέρετε τη Δευτέρα, ξαναγράψτε το στο χώρο της Τρίτης την Τρίτη. Αυτή η ανάρτηση εδώ εξηγεί ακριβώς πώς να χρησιμοποιήσετε 3 συγκεκριμένα σύμβολα στο σημειωματάριο εργασιών σας για αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Μόλις γράψετε όλες τις εργασίες σας, πιάστε τη δουλειά και κάντε τις. Δεν ξέρετε τι να κάνετε πρώτα; Ακολουθεί μια απλή μέθοδος 4 βημάτων για την ιεράρχηση των εργασιών για το σπίτι.

Τελικές σημειώσεις για το τέλειο σύστημα διαχείρισης εργασιών για το σπίτι

Η συζήτηση για το ημερολόγιο με το σημειωματάριο εργασίας δεν είναι τόσο περίπλοκη, αλλά σίγουρα έρχεται σε μεγάλο βαθμό με τους μαθητές μου και τους γονείς τους. Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεστε πραγματικά και τα δύο για να έχετε ένα πλήρως λειτουργικό σύστημα διαχείρισης εργασιών. Είτε χρησιμοποιείτε ένα ψηφιακό ημερολόγιο είτε ένα αναλογικό ημερολόγιο δεν έχει μεγάλη σημασία, αλλά επιμένω σταθερά στην πρότασή μου να χρησιμοποιήσετε ένα σημειωματάριο αναλογικών εργασιών. Ό,τι κι αν κάνετε, δεν μπορείτε να βασιστείτε στη μνήμη σας για την παρακολούθηση των εργασιών και των ημερομηνιών λήξης. αυτό δεν είναι κάτι, είναι ανόητο, και είσαι πολύ πιο έξυπνος από αυτό.

Είσαι γονιός; Εδώ είναι η ΔΩΡΕΑΝ λήψη 10 σελίδων μου Οδηγός για τη διδασκαλία των δεξιοτήτων διαχείρισης χρόνου στο παιδί σας. Είναι πραγματικά δωρεάν. Τίποτα ανεπιθύμητο ή περίεργο.
Schreibe einen Kommentar