Πώς να δώσετε προτεραιότητα στις εργασίες για το σπίτι: 5 βήματα

4
Πώς να δώσετε προτεραιότητα στις εργασίες για το σπίτι: 5 βήματα
πώς να δώσετε προτεραιότητα στις εργασίες για το σπίτι

Από την Katie Azevedo, M.Ed.

Το να γνωρίζετε πώς να δίνετε προτεραιότητα στην εργασία για το σπίτι είναι ένα από τα κλειδιά για να μην αισθάνεστε καταπονημένοι και να μείνετε πίσω στο σχολείο.

Υπάρχουν μερικά βασικά βήματα για την ιεράρχηση των εργασιών για το σπίτι, τα οποία εξηγώ παρακάτω. Αλλά πρώτα, ας ξεκαθαρίσουμε τον ορισμό του ιεράρχηση προτεραιοτήτων.

Ορισμός προτεραιοτήτων: κατάταξη των εργασιών με σειρά σπουδαιότητας ή/και επείγουσας ανάγκης για τον προσδιορισμό σε ποια στοιχεία θα δοθεί πρωταρχική προσοχή.

Ο στόχος με την ιεράρχηση των εργασιών για το σπίτι είναι να καταλάβετε ποιες εργασίες να κάνετε πρώτα, τις ημέρες που υπάρχει περιορισμένος χρόνος για να ξεκινήσετε. Φυσικά, η προσδοκία είναι να ολοκληρωθεί όλα αναθέσεις τελικά – αλλά μερικές φορές είναι πραγματικά αδύνατο να ολοκληρώσουμε τα πάντα εντός του χρόνου που έχουμε διαθέσιμο. (Κάνεις πάρα πολλά;)

Αν έχετε μείνει πίσω στις αναθέσεις των εργασιών σας και νιώθετε κουρασμένοι με το να τα κάνετε όλα, οι παρακάτω συμβουλές ιεράρχησης των εργασιών για το σπίτι μπορούν να σας βοηθήσουν να βγείτε από την τρύπα.

Μόλις ξεκαθαρίσετε, ωστόσο, είναι σημαντικό να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στη διαχείριση του χρόνου, ώστε να μην καταλήξετε ξανά στην ίδια κατάσταση. Στο κάτω μέρος αυτής της ανάρτησης, παραθέτω τους κορυφαίους πόρους μου για τη διαχείριση χρόνου για να ξεκινήσετε.

Πώς να δώσετε προτεραιότητα στις εργασίες για το σπίτι σε 5 βήματα

1. Βρείτε τη σαφήνεια

Δεν μπορείς να δώσεις προτεραιότητα σε αυτά που δεν ξέρεις. Δείτε πώς μπορείτε να αποκτήσετε σαφήνεια:

ένα. Γίνετε απολύτως σαφείς για όλα όσα πρέπει να κάνετε. Συγκεντρώστε όλες τις πληροφορίες από τις διάφορες πηγές σας (Google Classroom, Καμβάς, Μαυροπίνακας, email, λευκοί πίνακες τάξης, σημειωματάριο εργασιών, αναλυτικό πρόγραμμα, δάσκαλος, συμμαθητές κ.λπ.).

σι. Γράψτε όλες τις εργασίες σε ένα κομμάτι χαρτί και συμπεριλάβετε την ημερομηνία λήξης κάθε εργασίας. Μην ανησυχείτε για την οργάνωση της λίστας τώρα – απλώς γράψτε τα πράγματα.

2. Ταξινόμηση εργασιών κατά ημερομηνία λήξης.

ένα. Οργανώστε τη λίστα σας βάζοντας τις εργασίες με τη σειρά από την νωρίτερη ημερομηνία λήξης (στην κορυφή) έως την πιο απομακρυσμένη ημερομηνία λήξης (στο κάτω μέρος της λίστας).

σι. Βάλτε όλες τις καθυστερημένες εργασίες σε άλλη λίστα στο ίδιο φύλλο χαρτιού.

ντο. Επισημάνετε ή επισημάνετε με αστέρι όλες τις εργασίες που πρέπει να γίνουν το νωρίτερο (πιθανότατα αύριο)

3. Ξεκινήστε με τις εργασίες με την νωρίτερη ημερομηνία λήξης.

Θα πρέπει πρώτα να ξεκινήσετε με τις αναθέσεις που πρέπει πρώτα, τις οποίες επισημάνατε στο βήμα 2. Εάν δεν ξέρετε αν να ξεκινήσετε με τις εύκολες ή τις δύσκολες, διαβάστε αυτό.

Ο λόγος που πρέπει να ξεκινήσετε με τις αναθέσεις με την νωρίτερη ημερομηνία λήξης είναι για να μην γίνουν καθυστερημένες εργασίες. πρέπει να σταματήσουμε την αιμορραγία στην πηγή. Επίσης, εάν «δεν μπορείτε να βρείτε χρόνο» για να εργαστείτε σε αυτές τις εργασίες, διαβάστε αυτό.

4. Προχωρήστε σε καθυστερημένες εργασίες.

Αφού ολοκληρώσετε όλες τις εργασίες που πρέπει να γίνουν σήμερα ή αύριο, μεταβείτε στη λίστα με τις καθυστερημένες εργασίες, που δημιουργήσατε στο μέρος β του βήματος 2.

ένα. Ξεκινήστε με την εργασία που αξίζει τους περισσότερους βαθμούς. Η καθυστέρηση είναι αργά σε αυτό το σημείο, επομένως θα πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα σε αυτήν τη λίστα κατά ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ αντί για ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ.

σι. Διαγράψτε αυτή τη λίστα, μία ή δύο εργασίες κάθε φορά, μέχρι να ολοκληρώσετε όλες τις εργασίες, ακόμα κι αν σας πάρει μερικές ημέρες. Προσπαθήστε να μην προσθέσετε κανένα στοιχείο σε αυτήν τη λίστα.

5. Απομακρύνετε τις εργασίες με περαιτέρω ημερομηνίες λήξης.

Προτείνω να εναλλάσσετε το βήμα 4 και το βήμα 5. Με άλλα λόγια, πηγαίνετε πέρα ​​δώθε μεταξύ ολοκλήρωσης καθυστερημένων εργασιών (1-2 κάθε φορά) και προχωρώντας στις επερχόμενες εργασίες. Εστιάστε σε αυτά που έχουν το μεγαλύτερο βάρος, είναι τα πιο περίπλοκα και θα διαρκέσουν περισσότερο. Αυτό περιλαμβάνει εργασίες όπως δοκίμια και έργα.

Τελικές σημειώσεις σχετικά με τον τρόπο ιεράρχησης των εργασιών για το σπίτι

Ακολουθεί μια γρήγορη περίληψη των 5 παραπάνω βημάτων:

  1. Μάθετε τι ακριβώς πρέπει να κάνετε και κάντε μια λίστα με όλες τις εργασίες σας.
  2. Οργανώστε τη λίστα κατά ημερομηνία λήξης και κάντε μια ξεχωριστή λίστα στο ίδιο χαρτί καθυστερημένων εργασιών.
  3. Πρώτα, ολοκληρώστε όλες τις αναθέσεις σας που πρέπει να γίνουν σήμερα ή αύριο.
  4. Στη συνέχεια, προχωρήστε στην ολοκλήρωση των καθυστερημένων εργασιών και στην πρόοδο στις επικείμενες (δεν έχουν ακόμη προβλεφθεί) εργασίες. Κάντε εναλλαγή μεταξύ αυτών των δύο λιστών μέχρι να τελειώσετε.

Φυσικά, για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα βρεθείτε ξανά σε μια κατάσταση όπως αυτή, ενισχύστε τις δεξιότητές σας στη διαχείριση χρόνου με τους ακόλουθους πόρους:
Schreibe einen Kommentar