Πρόβλεψη της κίνησης των πυρκαγιών και των συνταγογραφούμενων εγκαυμάτων

1
Πρόβλεψη της κίνησης των πυρκαγιών και των συνταγογραφούμενων εγκαυμάτων

Παρακολουθήστε με δέος καθώς η Δασική Υπηρεσία των ΗΠΑ εκτελεί ένα τεράστιο προβλεπόμενο έγκαυμα στο Εθνικό Δάσος Fishlake της Γιούτα. Η πυρκαγιά χρησιμοποιήθηκε ως ευκαιρία για να δοκιμαστεί ένα μοντέλο πυρκαγιάς που χρησιμοποιείται για την πρόβλεψη πού και πώς θα κινηθεί μια πυρκαγιά. Οι επιστήμονες κλήθηκαν να συλλέξουν μια σειρά δεδομένων για να αξιολογήσουν και να προωθήσουν μοντέλα φωτιάς και καπνού.

Σε αυτό το βίντεο ο Adam Kochanski του Πανεπιστημίου της Γιούτα αποδεικνύει ότι το νέο μοντέλο πυρκαγιάς, WRF-SFIRE, μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια την κίνηση των προβλεπόμενων εγκαυμάτων και πυρκαγιών… σε πραγματικό χρόνο. Το WRF-SFIRE είναι μια συλλογική προσπάθεια ομάδων που χρηματοδοτούνται από τη NASA από το CU Denver, το Πανεπιστήμιο της Γιούτα και το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Κολοράντο. Το έργο διευθύνεται από τους Jan Mandel, Adam Kochanski και Kyle Hilburn.

Τα ακριβή μοντέλα πυρκαγιάς μπορούν να βοηθήσουν τους πρώτους ανταποκριτές να αναπτύξουν πόρους με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα…

Schreibe einen Kommentar