Παράπλευρες εργασίες για δασκάλους: Χρησιμοποιήστε τις διδακτικές σας δεξιότητες για να κερδίσετε επιπλέον χρήματα

0
Παράπλευρες εργασίες για δασκάλους: Χρησιμοποιήστε τις διδακτικές σας δεξιότητες για να κερδίσετε επιπλέον χρήματα

Η δουλειά σας ως δάσκαλος έχει πολλές εγγενείς ανταμοιβές. Αλλά πολλοί πρέπει να εξισορροπήσουν έναν χαμηλό μισθό καθηγητών, το υψηλό χρέος των μαθητών και τα καθημερινά έξοδα διαβίωσης. Αυτό κάνει τους περισσότερους να αναζητούν δευτερεύουσες θέσεις εργασίας για δασκάλους για να τα βγάλουν πέρα ​​ή να εργαστούν για την επίτευξη μακροπρόθεσμων οικονομικών στόχων.

Τρέφω μεγάλο σεβασμό για το επάγγελμα του εκπαιδευτικού. Έχω εργαστεί δίπλα σε εκπαιδευτικούς σε ευάλωτες κοινότητες και έχω δει από πρώτο χέρι πώς η συμπόνια και η αφοσίωση ενός δασκάλου μπορούν να αλλάξουν μια ζωή. Έτσι, σε όλους τους καθηγητές που διαβάζουν αυτό, βλέπω τις πολλές ώρες που αφιερώνετε και βλέπω την αγάπη που έχετε για τους μαθητές σας. Εύχομαι να μην χρειαστεί να αναζητήσετε επιπλέον τρόπους για να κερδίσετε χρήματα έξω από την τάξη σας.

Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν πολλά παράπλευρα προβλήματα για να επιλέξουν οι δάσκαλοι που χρησιμοποιούν τις γνώσεις και την πείρα σας.

Παράπλευρες εργασίες για δασκάλους ειδικά για τις δεξιότητές σας

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διακλαδώσετε σε μια παράπλευρη φασαρία είναι να αξιοποιήσετε τα υπάρχοντα διαπιστευτήρια και την εμπειρία σας. Ακολουθούν μερικές ιδέες για δεύτερες θέσεις εργασίας για δασκάλους που αναδεικνύουν το μοναδικό σύνολο δεξιοτήτων σας.

1. Πάρτε επιπλέον δουλειά στο σχολείο

Αυτό μπορεί να είναι προφανές, αλλά αξίζει να το αναφέρουμε. Ίσως έχετε την επιλογή να κερδίσετε επιπλέον χρήματα αναλαμβάνοντας έναν επιπλέον ρόλο στο σχολείο σας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει συναυλίες όπως η επίβλεψη της κράτησης τα Σάββατα, η υπηρέτηση ως σύμβουλος συλλόγου ή η καθοδήγηση της ομάδας ζητωκραυγών ή χορού.

Η αμοιβή για αυτούς τους τύπους επιπλέον ρόλων ποικίλλει ανάλογα με το συμβόλαιό σας και ανάλογα με το τι είναι διαθέσιμο στη σχολική σας περιφέρεια.

Ωστόσο, ανάλογα με τον ρόλο που θα επιλέξετε, μπορεί να εγγραφείτε για μια ολόκληρη δέσμη επιπλέον εργασίας με πολύ μικρή αμοιβή. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να αξίζει τον κόπο, αν είναι κάτι που σας αρέσει ή εάν έχετε περιορισμένες εναλλακτικές λύσεις στην περιοχή σας. Διαφορετικά, ο χρόνος και η προσπάθειά σας μπορεί να δαπανηθούν καλύτερα για την επιδίωξη πιο προσοδοφόρων πλευρικών φασαριών.

2. Θερινό σχολείο εργασίας

Μερικοί δάσκαλοι επιλέγουν να ταξιδεύουν ή να περνούν χρόνο με τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τους. Ωστόσο, εάν έχετε επιπλέον χρόνο κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών (και δεν έχετε εξαντληθεί πλήρως στη διδασκαλία), τότε οι ευκαιρίες για θερινές σχολές μπορεί να καλύψουν οποιοδήποτε οικονομικό κενό, εάν το διδακτικό σας συμβόλαιο δεν κατανείμει τον μισθό σας σε ολόκληρο το ημερολογιακό έτος.

Η αμοιβή του θερινού σχολείου ποικίλλει ανάλογα με την τοποθεσία, την πειθαρχία και το επίπεδο του βαθμού. Έχω οικογένεια και φίλους που συνήθως προσφέρονται από 20 έως 30 $ την ώρα. Ωστόσο, τα καλοκαιρινά τους ποσοστά αυξήθηκαν δραματικά για να προσελκύσουν περισσότερους δασκάλους αφού βίωσαν τις αναποδιές της πανδημίας COVID-19. Ίσως οι δάσκαλοι να σταθούν τυχεροί και αυτά τα υψηλότερα ποσοστά να παραμείνουν.

3. Διδάξτε μαθητές στην κοινότητά σας ή διαδικτυακά

Η διδασκαλία είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κερδίσετε εισόδημα μερικής απασχόλησης. Μπορείτε να προσφέρετε υπηρεσίες διδασκαλίας με βάση ένα θέμα ή να παρέχετε βοήθεια για συγκεκριμένα ορόσημα, όπως η λήψη του SAT ή του ACT.

Αναζητήστε ευκαιρίες τοπικής διδασκαλίας στην κοινότητά σας ή εγγραφείτε σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα διδασκαλίας (π.χ. Chegg Tutors, TutorMe ή Wyzant) για να προσεγγίσετε περισσότερους μαθητές.

Ανάλογα με το πού επιλέγετε να διδάξετε, μπορεί να έχετε μια προκαθορισμένη ωριαία χρέωση ή να έχετε τη δυνατότητα να ορίσετε τις δικές σας τιμές. Η αμοιβή συνήθως ποικίλλει ανάλογα με το επίπεδο της διδακτικής σας εμπειρίας, αλλά οι δάσκαλοι υψηλού επιπέδου μπορούν να κερδίσουν από 50 έως 75 $ την ώρα ή περισσότερο.

4. Διδάξτε αγγλικά online ή στο εξωτερικό

Υπάρχει μια ποικιλία από αξιόπιστες πλατφόρμες που σας επιτρέπουν να διδάξετε αγγλικά online ή σε μια τάξη στο εξωτερικό.

Για παράδειγμα, το VIPkid πληρώνει 14 έως 22 $ την ώρα για να διδάξει καθηλωτικά μαθήματα αγγλικών σε Κινέζους μαθητές.

Υπάρχουν επίσης ευκαιρίες για βραχυπρόθεσμες συναυλίες διδασκαλίας στο εξωτερικό μέσω προγραμμάτων όπως το Go Overseas και το Teachaway. Αυτές οι σύντομες δεσμεύσεις είναι τέλειες δευτερεύουσες δουλειές για δασκάλους σε καλοκαιρινές, ανοιξιάτικες ή χειμερινές διακοπές.

5. Γίνετε σύμβουλος στο σπίτι

Καθώς περισσότεροι γονείς επιλέγουν να εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους στο σπίτι, υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες να υπηρετήσουν ως σύμβουλος κατ‘ οίκον εκπαίδευσης με μερική απασχόληση ή ελεύθερος επαγγελματίας. Θα είστε υπεύθυνοι για την παρακολούθηση της προόδου του μαθητή και την αντιμετώπιση τυχόν πρόσθετων ανησυχιών που σχετίζονται με την εκπαίδευση στο σπίτι, όπως η πρόταση κοινωνικών δραστηριοτήτων και η διαχείριση του ρόλου του γονέα ως δασκάλου.

Μπορείτε να εγγραφείτε σε μια καθιερωμένη εταιρεία εκπαίδευσης στο σπίτι ή να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας ως δευτερεύουσα επιχείρηση στο διαδίκτυο ή στην περιοχή σας.

6. Ανάπτυξη προγράμματος σπουδών και άλλου εκπαιδευτικού υλικού

Αν σας αρέσει να δημιουργείτε σχέδια μαθημάτων, μπορείτε να παραλάβετε μια συναυλία αναπτύσσοντας εκπαιδευτικό υλικό. Υπάρχουν μερικές βασικές διαδρομές για να μοιραστείτε το ταλέντο σας:

  • Κάντε αίτηση με μια καθιερωμένη επωνυμία αναζητώντας ευκαιρίες συγγραφής προγραμμάτων σπουδών και εκπαιδευτικού σχεδιασμού.
  • Χρησιμοποιήστε μια πλατφόρμα όπως το Teachers Pay Teachers για να πουλήσετε τα μαθήματα, τα φύλλα εργασίας και άλλους πόρους εκμάθησης.
  • Δημιουργήστε πρόγραμμα σπουδών ή εκτυπώσιμα για να πουλήσετε στον δικό σας ιστότοπο ή σε μια πλατφόρμα όπως το Etsy.

Ως παράδειγμα, χρησιμοποιώ αυτήν τη στιγμή το Σχολικό Πρόγραμμα Σπουδών Homegrown Learning Co. Tot για να παρέχω στην κόρη μου αναπτυξιακά κατάλληλες δραστηριότητες. Αυτό το πρόγραμμα διάρκειας ενός έτους αναπτύχθηκε από δύο αδελφές που χρησιμοποίησαν το διδακτικό τους υπόβαθρο για να δημιουργήσουν ένα θεματικό πρόγραμμα για παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Εάν είστε πρόθυμοι να καταβάλετε επιπλέον προσπάθεια, υπάρχουν πολλοί άλλοι δάσκαλοι, γονείς και φροντιστές που περιμένουν να αξιοποιήσουν τις διδακτικές σας γνώσεις.

7. Εργαστείτε σε πρόγραμμα μετά το σχολείο

Οι ώρες μεταξύ 3 μ.μ. και 6 μ.μ. αποδεικνύονται ως ένα χρονικό πλαίσιο υψηλού κινδύνου για τα παιδιά. Σκεφτείτε να συμμετάσχετε σε ένα πρόγραμμα μετά το σχολείο για να κερδίσετε επιπλέον χρήματα και να βοηθήσετε τους ευάλωτους νέους.

Μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί όπως το YMCA ή το Boys and Girls Club παρέχουν αμοιβή άνω του κατώτατου μισθού για τα μέλη του προσωπικού μετά το σχολείο. Υπάρχουν συνήθως αυξημένες αμοιβές ή άλλα κίνητρα για να υπηρετήσετε ως διευθυντής ή συντονιστής τοποθεσίας.

8. Γίνε επίκουρος καθηγητής

Εάν έχετε μεταπτυχιακό, σκεφτείτε να γίνετε επίκουρος καθηγητής σε ένα διαδικτυακό ή κοινοτικό κολέγιο στην περιοχή σας. Αυτοί οι ρόλοι μερικής απασχόλησης έχουν συνήθως ευέλικτα χρονοδιαγράμματα, με κάποιους να σας επιτρέπουν να ηχογραφήσετε εκ των προτέρων τις διαλέξεις σας για να εξοικονομήσετε χρόνο.

Σύμφωνα με α μελέτη από την Αμερικανική Ομοσπονδία Εκπαιδευτικώνη πλειονότητα των επικουρικών καθηγητών κερδίζουν $2.500 έως $4.500 ανά μάθημα.

Άλλες καλύτερες πλευρικές φασαρίες για δασκάλους

Ακολουθούν ορισμένες άλλες δευτερεύουσες δουλειές για δασκάλους που θα ταιριάζουν στο υπόβαθρό σας.

9. Διδάξτε μαθήματα CPR

Αυτή είναι μια τεράστια ευκαιρία για τους δασκάλους που συχνά παραβλέπεται. Έχω διδάξει μαθήματα CPR, AED και Πρώτων Βοηθειών από τότε που ήμουν 16 ετών. Δεν χρειάζεστε προηγούμενη ιατρική γνώση ή εμπειρία, αλλά μπορείτε να συνεχίσετε να έχετε αντίκτυπο στην κοινότητά σας — και να βγάζετε κάποια σοβαρά χρήματα.

Θα χρειαστεί να παρακολουθήσετε ένα μάθημα ανάπτυξης εκπαιδευτών μέσω μιας εθνικά αναγνωρισμένης επωνυμίας εκπαίδευσης έκτακτης ανάγκης. Στη συνέχεια, μπορείτε να διδάξετε σε ένα εκπαιδευτικό κέντρο στην περιοχή σας ή να επιλέξετε να διδάξετε μόνοι σας.

Γνωρίζω εκπαιδευτές που χρεώνουν $25 έως $150 ανά μαθητή, με έως και 12 μαθητές ανά τάξη. Λαμβάνοντας υπόψη ότι συνήθως διδάσκετε μόνο τέσσερις έως έξι ώρες ανά τάξη, το παράπλευρο εισόδημα μπορεί να αυξηθεί γρήγορα.

10. Παρέχετε υπηρεσίες φύλαξης παιδιών ή φύλαξης παιδιών

Εφόσον είστε ήδη δάσκαλος, η προσφορά υπηρεσιών παιδικής μέριμνας είναι μια φυσική διαδρομή για να κερδίσετε επιπλέον μετρητά. Μπορείτε να παραλάβετε εφάπαξ συναυλίες φύλαξης παιδιών με βάση το δικό σας πρόγραμμα ή να προσφέρετε συνεχή φροντίδα παιδιών κατά τη διάρκεια των σχολικών διαλειμμάτων σας με διαδικτυακές πλατφόρμες όπως οι Care.com και Sittercity.com.

Σύμφωνα με το ZipRecruiter, το μέση ωριαία αμοιβή για μπέιμπι σίτερ είναι 16,75 $. Αλλά αναφέρει μισθούς τόσο υψηλούς όσο 40 $ ανά ώρα, ανάλογα με την τοποθεσία και άλλους παράγοντες.

11. Δημιουργήστε ένα διαδικτυακό πρόγραμμα χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία σας

Οι ομότιμες αγορές όπως το Udemy και το Outschool διευκολύνουν τους δασκάλους να δημιουργήσουν και να πουλήσουν ένα διαδικτυακό μάθημα. Κάθε πλατφόρμα είναι προσανατολισμένη σε διαφορετικό κοινό (π.χ. ενήλικες έναντι παιδιών), αλλά υπάρχει μια καλή πιθανότητα να προσαρμόσετε τη διδακτική σας εμπειρία ή τα υπάρχοντα χόμπι σας σε ένα κερδοφόρο διαδικτυακό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με το Outschool, οι διαδικτυακοί τους καθηγητές κερδίζουν κατά μέσο όρο 50 $ ανά ώρα διδασκαλίας.

12. Εγγραφείτε ως προπονητής ή διαιτητής

Εάν σας αρέσουν τα αθλήματα, μπορεί να υπάρχουν ευκαιρίες στο σχολείο σας ή στην κοινότητά σας για παράπλευρες δουλειές για δασκάλους ως προπονητές ή διαιτητής.

Ως δάσκαλος, έχετε ήδη ένα μοναδικό σύνολο δεξιοτήτων όταν πρόκειται να παρέμβετε και να διασφαλίσετε ότι οι μαθητές ακολουθούν κανόνες στην τάξη. Έτσι, η προπονητική και η διαιτησία θα είναι πιθανότατα δεύτερη φύση.

Η αμοιβή θα διαφέρει ανάλογα με τον οργανισμό, το άθλημα και την ηλικιακή ομάδα. Για παράδειγμα, οι διαιτητές ποδοσφαίρου στο Plano του Τέξας, μπορούν να αναμένουν να κερδίσουν από $20 έως $66 ανά παιχνίδι, ανάλογα με την ηλικία.

13. Δημιουργήστε μια επωνυμία μέσων κοινωνικής δικτύωσης γύρω από τις γνώσεις σας

Οι μαθητές σας σχολιάζουν πάντα πόσο διασκεδαστικό κάνετε τη μάθηση; Εάν έχετε ταλέντο να μετατρέπετε παραδοσιακά στεγνό υλικό σε ελκυστικό περιεχόμενο, σκεφτείτε να δημιουργήσετε μια επωνυμία μέσω των κοινωνικών μέσων.

Αυτό ακριβώς έκανε η Sharon McMahon, πρώην κυβέρνηση γυμνασίου και καθηγήτρια νομικής. Τώρα έχει πάνω από μισό εκατομμύριο ακόλουθους στο Instagram (Η Σάρον λέει Λοιπόν) και έχει κινητοποιήσει τους οπαδούς της #governerds για να κάνει κάποια απίστευτη φιλανθρωπική προσφορά που θα αλλάξει τη ζωή της.

Λάβετε υπόψη ότι η οικοδόμηση μιας επωνυμίας απαιτεί χρόνο, επομένως μην περιμένετε να πληρωθείτε αμέσως.

14. Προσφέρετε υπηρεσίες διόρθωσης

Ξοδεύετε ήδη πολύ χρόνο αναθεωρώντας και διορθώνοντας την εργασία του μαθητή σας. Χρησιμοποιήστε αυτή τη δεξιότητα για να βοηθήσετε τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, τους φοιτητές και άλλους συγγραφείς να τελειοποιήσουν τη δουλειά τους.

Οι εργασίες διόρθωσης συνήθως πληρώνονται ανά έργο, αριθμό σελίδων ή λέξεων. Επιπλέον, η αμοιβή ποικίλλει ανάλογα με το αν εργάζεστε ως ελεύθερος επαγγελματίας ή σε μια καθιερωμένη εταιρεία διόρθωσης.

15. Εργαστείτε ως εικονικός βοηθός ή ανεξάρτητος συγγραφέας για μια επωνυμία εκπαίδευσης

Υπάρχει κάποια επωνυμία εκπαίδευσης που αγαπάτε να ακολουθείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Οι πιθανότητες είναι ότι υπάρχουν πολλά στο πιάτο τους που δεν αντιμετωπίζονται σωστά στα παρασκήνια. Απευθυνθείτε στην ομάδα τους για να προσφέρει τις υπηρεσίες σας ως εικονικός βοηθός.

Εναλλακτικά, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα χαρτοφυλάκιο και να παρουσιάσετε ένα θέμα ανάρτησης ιστολογίου για την επωνυμία τους. Όσο περισσότερο από τη συγγραφική σας εργασία ανεξάρτητης επαγγελματίας δημοσιεύεται στο διαδίκτυο, τόσο περισσότερα μπορείτε να χρεώσετε.

Πώς επηρεάζει μια παράπλευρη φασαρία την πληρωμή του φοιτητικού σας δανείου;

Ας υποθέσουμε ότι έχετε μια εξαιρετική δευτερεύουσα δουλειά που φέρνει ένα αξιοπρεπές χρηματικό ποσό. Πώς επηρεάζει αυτό τα φοιτητικά σας δάνεια;

Εάν είστε εγγεγραμμένος σε ένα ομοσπονδιακό πρόγραμμα αποπληρωμής βάσει του εισοδήματος, η πληρωμή σας βασίζεται στο προσαρμοσμένο ακαθάριστο εισόδημά σας (AGI) και στο μέγεθος της οικογένειάς σας. Επομένως, οποιοδήποτε παράπλευρο εισόδημα θα μπορούσε τελικά να αυξήσει την πληρωμή του ομοσπονδιακού φοιτητικού δανείου σας.

Εάν είστε δάσκαλος που εργάζεται για τη Συγχώρεση Δανείου Δημόσιας Υπηρεσίας (PSLF), τότε πρέπει να γνωρίζετε ότι οποιαδήποτε αύξηση στην πληρωμή θα σημαίνει επίσης λιγότερη συνολική συγχώρεση. Για να επωφεληθούν τόσο από μια παράπλευρη φασαρία όσο και από τη μέγιστη συγχώρεση PSLF, οι παντρεμένοι δάσκαλοι θα πρέπει να διερευνήσουν χωριστά τους φόρους υποβολής, εάν αναμένουν να κερδίσουν σημαντικά περισσότερα από μια παράλληλη συναυλία.

Μια τελευταία λέξη για τις παρενέργειες για τους δασκάλους

Μια παράπλευρη φασαρία θα πρέπει να σας φέρει περισσότερη οικονομική γαλήνη, όχι να προσθέσει στο ήδη αγχωτικό και καταπονημένο περιβάλλον σας ως δάσκαλος.

Έτσι, κάτι όπως το να είστε φύλακας κατοικίδιων ή περιπατητής σκύλων στο Rover ή να αγοράζετε είδη παντοπωλείου με το Instacart μπορεί να είναι πιο κατάλληλο ανάλογα με την ψυχική σας υγεία. Ακόμη και η πώληση αντικειμένων που δεν χρειάζεστε πλέον μέσω διαδικτυακών αγορών, όπως το Facebook Marketplace, μπορεί να σας κερδίσει επιπλέον χρήματα καθ‘ όλη τη διάρκεια του έτους.

Φροντίστε να σταθμίσετε τις επιλογές σας και να αναζητήσετε κάτι που να ταιριάζει τόσο στις οικονομικές όσο και στις συναισθηματικές σας ανάγκες.


Schreibe einen Kommentar