Ξεκινώντας το 2020 με ένα Stellar Intersolar

3
Ξεκινώντας το 2020 με ένα Stellar Intersolar

Το Intersolar 2020 έφερε καινοτομία, συνεργασία και έμπνευση στο ηλιόλουστο Σαν Ντιέγκο για τρεις ολόκληρες ημέρες την περασμένη εβδομάδα. Όπως πάντα, η Clean Power Marketing Group ήταν εκεί για να συναντηθεί με παλιούς φίλους, να δημιουργήσει νέες συνεργασίες και να απολαύσει το συλλογικό πάθος των επαγγελματιών του κλάδου μας (μαζί με το δίκαιο μερίδιο της βιταμίνης D).

Αν και μικρότερο από το μεγάλο και φορτιζόμενο Solar Power International, η Intersolar προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για βαθύτερες συζητήσεις και προβληματισμό μεταξύ των παρευρισκομένων, των ηγέτες της σκέψης και των επαγγελματιών των μέσων ενημέρωσης — και η φετινή νέα τοποθεσία δεν απογοήτευσε.

Ο Ravi Manghani, επικεφαλής της Solar for Wood Mackenzie, ξεκίνησε το συνέδριό μας με την ερευνητική παρουσίαση Ηλιακή + Αποθήκευση Ενέργειας + Ηλεκτρονική Κινητικότητα: Στοίχημα στη Νέα Ενέργεια Trifecta, μια εξαιρετική, γεμάτη δεδομένα επισκόπηση του τι να περιμένουμε το επόμενο έτος. Μεταξύ των προβλέψεων, η αγορά κατοικιών θα αυξηθεί κατά 34% από το 2019 έως το 2021. Η δυναμική της αγοράς είναι με το μέρος του πλανήτη, όπως αντικατοπτρίζεται στις δικές μας προβλέψεις για το 2020.

Μιλήσαμε με μια σειρά από πρωτοποριακές εταιρείες και καθιερωμένες μάρκες που κάνουν αξιοσημείωτη δουλειά στον ταχέως εξελισσόμενο χώρο μας. Ακολουθούν μερικά κύρια σημεία:

Ergosun: Ο Έλον Μασκ το γνωρίζει αυτό;

Ο Έλον και η παρέα του κρεμούν εδώ και αρκετό καιρό την ηλιακή οροφή Tesla μπροστά (ή πάνω) μας και νέες εταιρείες μπαίνουν στον χώρο. Ο Ergosun ήταν αυτός που τράβηξε την προσοχή στο σόου.

Η Ergosun το παρουσίασε Ενσωματωμένα Ηλιακά Πλακάκια στο συνέδριο, παρουσιάζοντας το προϊόν της ως α κεραμίδι οροφής από ηλιακό σκυρόδεμα Σύστημα. Τσέκαρέ το:

Η άποψή μας: Υπάρχουν πολλές ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν σχετικά με αυτό το προϊόν (δηλαδή η διαδικασία εγκατάστασης και η αποτελεσματικότητα), αλλά είναι συναρπαστικό να βλέπεις άλλους παίκτες να ανταποκρίνονται στην πρόκληση της ηλιακής στέγης.
Πάνελ Περοβσκίτη Panasonic: Τι είναι αυτά και πώς το προφέρετε αυτό;

Η Panasonic ήταν ένας βαρύς, αν και διακοπτόμενος, χτυπητής στον ηλιακό τομέα. Φέτος, η εταιρεία παρουσίασε το νέο της ηλιακό πάνελ περοβσκίτη (PA-ROV-SKITE).

Μόλις τον περασμένο μήνα, Το PV Magazine ανέφερε ότι η Panasonic πέτυχε ρεκόρ απόδοσης 16,09%. για τις ελαφριές μονάδες περοβσκίτη, βασισμένες σε μέθοδο εκτύπωσης inkjet, με μικρό βάθος 2 mm.

Η άποψή μας: Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς αυτή η τεχνολογία μπορεί να καλύψει την ανάγκη για ηλιακή ενέργεια σε μέρη όπου τα συμβατικά φωτοβολταϊκά δεν μπορούν να υποστηρίξουν το βάρος των παραδοσιακών συστημάτων (μεταλλικές στέγες, κανείς;).

Καθρέφτης Καθρέφτης στο πάνελ…

Μια άλλη τεχνολογία ηλιακών πάνελ που τράβηξε τα βλέμματά μας προήλθε από τον Καναδά ISP Solar. Θυμάστε τα συστήματα Συγκεντρωμένης Ηλιακής Ενέργειας (CSP), με τη μεγάλη σειρά κατόπτρων και έναν κεντρικό συλλέκτη — το έργο Crescent Dunes στη Νεβάδα το πιο αξιοσημείωτο; Αυτά τα τεράστια συστήματα είχαν πολλά υποσχόμενη τεχνολογία αλλά αποδείχτηκαν δεν είναι ένα καλό μακροπρόθεσμο στοίχημα καθώς το κόστος της ηλιακής ενέργειας μειώθηκε για άλλες τεχνολογίες.

Ο ISP έχει μειώσει την τεχνολογία CSP mirror και την έχει εισαγάγει σε ένα ηλιακό πάνελ, ονομάζοντας αυτή την προσέγγιση «Intensifying Solar Panels» στο Intersolar 2020. Το πατενταρισμένο σύστημα κωνικού καθρέφτη που διαφοροποιεί τις μονάδες ISP από τα παραδοσιακά πάνελ απαιτεί μόλις το 1/20 των Φ/Β κυψελών παραδοσιακά πάνελ για την ίδια απόδοση, σύμφωνα με τους ιδρυτές της εταιρείας. Ο ISP πιστεύει ότι αυτό θα καταστήσει τα συστήματα ευκολότερα στην κατασκευή και ανάπτυξη, και τελικά θα καταστήσει και φθηνότερα — ενδεχομένως να παρέχει ισχύ στο μισό κόστος ανά watt από οποιοδήποτε άλλο ηλιακό πάνελ στον κόσμο.

Ο επικεφαλής μηχανικός της ISP Solar, Jean Philippe, εξήγησε: «Στόχος μας είναι να κάνουμε τα ηλιακά πάνελ πιο προσιτά και πιο οικολογικά. Σπάζοντας το φράγμα της οικονομικής προσιτότητας, θα προσφέρουμε ταχύτερη απόδοση της επένδυσης».

ISP Solar συν-διευθύνων σύμβουλος και συν-εφευρέτης Suneet S. Tuli (αριστερά) με τον επικεφαλής μηχανικό Jean Philippe.

Η άποψή μας: Μια καινοτόμος ανατροπή σε μια τεχνολογία που έχει φτάσει στο παρελθόν σε κλίμακα. Ο χρόνος θα δείξει εάν το κόστος μπορεί να μειωθεί αρκετά γρήγορα για το κανάλι διανομής ηλιακής ενέργειας που έχει επίγνωση των τιμών.

Η ανακύκλωση φωτοβολταϊκών έρχεται σε ηλικία

Ντυμένος με φωτεινά πορτοκαλί πουκάμισα, η ομάδα στο Ανακυκλώνουμε ηλιακά ήταν πρόθυμοι να μοιραστούν την ολοκληρωμένη προσέγγιση της εταιρείας, απευθείας στο διυλιστήριο για την ανακύκλωση και την «απόλυτη διάθεση» του εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των φωτοβολταϊκών μονάδων, των μετατροπέων, των μπαταριών, των στηριγμάτων και των ραφιών.

Η εταιρεία προσφέρει μια ανταγωνιστική προσέγγιση κόστους για να αποτρέψει την είσοδο προϊόντων στην «γκρίζα αγορά» – όπου τα πάνελ επαναχρησιμοποιούνται και επαναχρησιμοποιούνται παράνομα, δημιουργώντας πιθανές απώλειες παραγωγής ενέργειας και κινδύνους για την ασφάλεια.

Ο AJ Orben, Αντιπρόεδρος Λειτουργιών της WeRecycle, τόνισε την εξαιρετικά συντονισμένη ομάδα logistics της εταιρείας με δεκαετίες εμπειρίας ως παράγοντες διαφοροποίησης της αγοράς και κλειδί για την τεράστια ανάπτυξη της WeRecycle.

Παρακάτω είναι ένας χάρτης των αγορών όπου δραστηριοποιείται η WeRecycle, με την ομάδα να επισημαίνει γρήγορα ότι οι ισχυρές συνεργασίες της τους δίνουν μεγάλο πλάτος (και γεωγραφικό μήκος) για να καλύψουν τις ανάγκες ανακύκλωσης φωτοβολταϊκών οποιασδήποτε εταιρείας, μεγάλης ή μικρής.

χάρτης τοποθεσιών συνεργατών

Η άποψή μας: Το αποτύπωμα της WeRecycle Solar θα συνεχίσει αναμφίβολα να επεκτείνεται καθώς περισσότερα πάνελ φτάνουν στο τέλος της ζωής τους και η βιομηχανία μας τελικά συμβιβάζεται με την ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην ανακύκλωση.

Ανεβάζοντας τον δρόμο προς την κορυφή του PV Analytics

Το Raptor Maps ήταν ένα έργο που συνιδρύθηκε το 2014 από τον απόφοιτο του Johns Hopkins, Nikhil Vadhavkar, που ειδικεύεται στο λογισμικό και τη μηχανική μάθηση για την ηλιακή βιομηχανία. Από την έναρξή του, το Raptor Maps έχει ξεπεράσει το βάρος του στον ολοένα και πιο ανταγωνιστικό χώρο των λύσεων λογισμικού αεροσκαφών και των αναλύσεων φωτοβολταϊκών με το κλειδί στο χέρι για εταιρείες ηλιακής ενέργειας.

Με τις λειτουργίες που εκτείνονται πλέον σε έξι ηπείρους, το Raptor Maps έχει αναλύσει περισσότερα από 15 GW ενεργοποιημένων φωτοβολταϊκών συστημάτων παγκοσμίως σε κλίμακα χρηστικότητας και C&I, εντοπίζοντας πάνω από 25 εκατομμύρια δολάρια χαμένων ετήσιων εσόδων – όχι κακό για μια ανεπαρκή startup μόλις πριν από έξι χρόνια.

Ήταν όρθιος μόνο στην παρουσίαση της Nikhil’s Intersolar: Πώς οι εναέριες επιθεωρήσεις αυξάνουν την παραγωγή, μειώνουν το κόστος και επιτρέπουν την ψηφιοποίηση σε ολόκληρη τη βιομηχανία ηλιακής ενέργειας.

Εάν χάσατε την παρουσίαση, μπορείτε να βρείτε ένα primer για τα αναλυτικά δεδομένα των Χαρτών Raptor στην πρόσφατη κυκλοφορία του Έκθεση Παγκόσμιας Ηλιακής Εναέριας Θερμογραφίας 2020το οποίο περιλάμβανε 31 εκατομμύρια μονάδες σε περισσότερα από 800 φωτοβολταϊκά συστήματα.

Η άποψή μας: Αυτό που μας ενθουσιάζει δεν είναι μόνο η επιτυχία του Raptor Maps, αλλά η απόδειξη ότι ο κλάδος μας ωριμάζει πραγματικά, με άλλους τομείς (όπως χειριστές drone, ομίλους ακινήτων και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας) να προσπαθούν ενεργά να συνεργαστούν.

Η σκληρή μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου κάνει καλό

Υπερβολικά νόστιμο, και εννοώ νόστιμο tacos με τον επικεφαλής του μάρκετινγκ για Energport (το «G» προφέρεται, έξυπνο ε;), μάθαμε για αυτήν την εργατική εταιρεία αποθήκευσης. Ιδρύθηκε το 2016, η Energport εστιάζει σε ολοκληρωμένα συστήματα αποθήκευσης που χρησιμοποιούν κυψέλες μπαταρίας φωσφορικού σιδήρου λιθίου κατηγορίας αυτοκινήτου, τις οποίες προβάλλει ως μία από τις ασφαλέστερες χημικές μπαταρίες ιόντων λιθίου στην αγορά.

Η εταιρεία μπορεί να προσαρμόσει το μέγεθος του συστήματος από οικιακή σε κλίμακα κοινής ωφέλειας σε ανταγωνιστική τιμή (συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδοτικής μίσθωσης) και θέλει να επεκταθεί και στον κλάδο των EV.

Ολοκλήρωση αγοράς Αυτό το βίντεο των πρώιμων εγκαταστάσεων της Energport.

Η άποψή μας: Η τεχνολογία μπαταριών έχει καθιερωθεί και η εταιρεία έχει αποδείξει ότι μπορεί να προσφέρει. (Αυτό δεν επηρεάστηκε σε καμία περίπτωση από τα tacos.)

Κοιτάζοντας έξω στον ορίζοντα

Στην τελευταία μας ανάρτηση, κάναμε μερικές ταπεινές προβλέψεις σχετικά με το πού θα οδηγήσει το 2020 τον τομέα μας. Αναλογιζόμενοι την ανάπτυξη του κλάδου σε ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα στον ωκεανό, δεν θα μπορούσαμε παρά να αισθανθούμε μια βαθιά εκτίμηση για εκείνους που έθεσαν τις βάσεις για ηλιακή ενέργεια, αποθήκευση και ηλεκτρικά ηλεκτρικά οχήματα για να περάσουν επιτέλους τη μέρα τους στον ήλιο.

Με το κλείσιμο μιας αναζωογονημένης Διαηλιακής Βόρειας Αμερικής, οι προοπτικές για το επόμενο έτος (και δεκαετία) φαίνονται πραγματικά λαμπερές.

Θέλετε να συμμετάσχετε στη συζήτηση; Επικοινωνήστε μαζί μας για να μοιραστείτε τα νέα σας και να βελτιώσετε το προφίλ σας στον κλάδο μας και όχι μόνο. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί σας!

Του Zubin Segal και Nancy Edwards

Schreibe einen Kommentar