Μεταχειρισμένο Μαγειρικό Λάδι – Μετά τις Επιδράσεις στον Ανθρωπο και στο Περιβάλλον | Ιστολόγιο

2
Μεταχειρισμένο Μαγειρικό Λάδι – Μετά τις Επιδράσεις στον Ανθρωπο και στο Περιβάλλον |  Ιστολόγιο

Το χρησιμοποιημένο μαγειρικό λάδι (UCO) είναι ένα από τα πιο σκληρά αργά δηλητήρια που μπορεί κανείς να καταναλώσει. Καθώς η Ινδία είναι ένας κόμβος για φαγητό του δρόμου και ποικίλη κουζίνα, οι Ινδοί τείνουν να χρησιμοποιούν περισσότερο λάδι από άλλους. Σχεδόν κάθε ινδικό πιάτο που βλέπετε είναι τηγανισμένο σε λάδι. Με τις γεύσεις έρχεται αργό δηλητήριο. Η κατανάλωση λιπαρών τροφών, γενικά, είναι κακή, αλλά η κατανάλωση τροφίμων που τηγανίζονται σε χρησιμοποιημένο μαγειρικό λάδι είναι χειρότερη.

Ενώ καταβροχθίζουμε απολαυστικές λιχουδιές, μια σκέψη τρέχει στο μυαλό μας: τι συμβαίνει με τόσο λάδι στο τέλος της ημέρας, τι κάνουν αυτοί οι πωλητές με τέτοιο λάδι. Συχνά, αυτά τα χρησιμοποιημένα μαγειρικά λάδια επαναχρησιμοποιούνται ή χύνονται σε αποχέτευση.

Ωστόσο, και οι δύο τρόποι είναι επικίνδυνοι.

Επακόλουθες επιπτώσεις της κατανάλωσης χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων στον άνθρωπο:

Η κατανάλωση χρησιμοποιημένου μαγειρικού λαδιού είναι ο λόγος που οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα οξύτητας στις μέρες μας. Το χρησιμοποιημένο μαγειρικό λάδι είναι ένας από τους πολύ παραμελημένους δαίμονες που ζουν στην κουζίνα σας. Η επαναχρησιμοποίηση μαγειρικών ελαίων μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα, αλλά είναι πιθανώς ο λόγος για υψηλή φλεγμονή και υψηλή χοληστερόλη στο σώμα σας. Η αναθέρμανση του μαγειρικού λαδιού απελευθερώνει μια τοξική και καρκινογόνο χημική ουσία. Οτιδήποτε έχει καρκινογένεση τείνει να προκαλέσει καρκίνο.

Το χρησιμοποιημένο μαγειρικό λάδι προκαλεί καρδιακές παθήσεις, παχυσαρκία, διαβήτη, δερματικά προβλήματα και η λίστα συνεχίζεται.

Επακόλουθες επιπτώσεις των χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων στο περιβάλλον:

Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις του χρησιμοποιημένου μαγειρικού λαδιού είναι αμέτρητες. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι γίνεται με τα λάδια που ρίχνουμε στην αποχέτευση; Τα λάδια μαζί με το νερό ρέουν μέσα από ποτάμια και ωκεανούς. Έλαια στη συνέχεια επικαλύπτουν τη θαλάσσια ζωή και τα φυτά, στραγγαλίζοντάς τα μέχρι θανάτου. Ο πληθυσμός της θαλάσσιας ζωής επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας αυτής της πρακτικής. Και το ίδιο νερό χρησιμοποιείται αργότερα για γεωργικούς σκοπούς. Το λάδι έχει συστατικά που απελευθερώνουν μια άσχημη μυρωδιά εάν αναμειχθεί με άλλες βρωμιές και δυσκολεύει την αναπνοή για τον άνθρωπο καθώς και τη θαλάσσια ζωή. Εάν εμείς οι άνθρωποι δεν λάβουμε σημαντικά μέτρα εναντίον αυτού τώρα, τότε ίσως χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε τη σπανιότητα φυτών και ζώων σύντομα.

Για περισσότερες πληροφορίες συνομιλήστε μαζί μας 917304745554

Schreibe einen Kommentar