Η μεγαλύτερη απειλή για το περιβάλλον

2
Η μεγαλύτερη απειλή για το περιβάλλον

Η ρύπανση των υδάτων είναι μια από τις μεγαλύτερες απειλές για το περιβάλλον. Περίπου το 80% περίπου των παγκόσμιων λυμάτων επιστρέφει στο περιβάλλον μολύνοντας τους ωκεανούς, τα ποτάμια και τις λίμνες. Οι άνθρωποι είναι ο κύριος δράστης της πρόκλησης ανθρώπινων καταστροφών προκαλώντας συχνά βλάβες στο περιβάλλον. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα ψάρια ασφυκτιούν και πεθαίνουν;

Η ποσότητα των σκουπιδιών και του πετρελαίου που πετάμε στα υδάτινα σώματα όπως ποτάμια, θάλασσες, ωκεανούς κ.λπ. βλάπτει τη θαλάσσια ζωή. Δύο συνηθισμένοι ένοχοι για την καταστροφή της θαλάσσιας ζωής είναι το πλαστικό και το χρησιμοποιημένο μαγειρικό λάδι. Οι άνθρωποι συχνά ξεχνούν τον σημαντικό κανόνα της ζωής που είναι αυτό που συμβαίνει. Η ρύπανση των υδάτων θέτει σε κίνδυνο την υγεία του ανθρώπου και της θαλάσσιας ζωής.

Δυστυχώς τα ζώα δεν είναι τόσο έξυπνα και εγωιστικά όσο οι άνθρωποι, γι‘ αυτό και εκατοντάδες θαλάσσια άγρια ​​ζώα όπως φάλαινες, θαλασσοπούλια, ψάρια κ.λπ. παρερμηνεύουν τα πλαστικά με το θήραμά τους και καταλήγουν να τα καταναλώνουν. Το πλαστικό μπλέκεται στο στομάχι τους και πεθαίνουν από την πείνα. Ακριβώς έτσι, ακόμη και το λάδι και το λίπος που πετάμε στα υδάτινα σώματα καταλήγουν να πνίγουν τη θαλάσσια ζωή με τα τοξικά συστατικά και το παχύ Slick. Κάθε χρόνο χιλιάδες θηλαστικά πεθαίνουν και εκτιμάται ότι εάν η θαλάσσια ζωή συνεχίσει να πεθαίνει με αυτόν τον ρυθμό, σύντομα θα αφανιστούν τις επόμενες δεκαετίες.

Αλλά τώρα που η μητέρα φύση αποκαλύπτει τις πληγές της που προκαλούνται από τον άνθρωπο, όπως η υπερθέρμανση του πλανήτη, η απώλεια της βιοποικιλότητας, η καταστροφή του στρώματος του όζοντος και πολλά άλλα. Οι άνθρωποι γίνονται σε εγρήγορση για τις σκληρές συνέπειές του στο μέλλον.

Παρακάτω παρατίθενται οι 5 κορυφαίοι τρόποι για την πρόληψη της ρύπανσης των υδάτων για ένα καλύτερο μέλλον:

1) Εξαλείψτε το πλαστικό – Υιοθετήστε έναν βιώσιμο τρόπο ζωής. Προσπαθήστε να ελέγξετε τη χρήση του πλαστικού από την καθημερινή ζωή. Τα πλαστικά συνήθως βλάπτουν τη φύση και τελικά βλάπτουν και τους ανθρώπους. Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους η θαλάσσια ζωή και άλλα ζώα πεθαίνουν μετά την κατανάλωση πλαστικών είναι επειδή είναι δύσκολο να τα χωνέψουν και καταλήγουν να πνίγουν το ζώο μέχρι θανάτου. Ο μόνος τρόπος για να σταματήσετε να βλάπτετε τα ζώα με πλαστικό είναι να βρείτε εναλλακτικές λύσεις για το πλαστικό, όπως υφασμάτινες σακούλες.

2) Σταματήστε να ρίχνετε χρησιμοποιημένο μαγειρικό λάδι– Ένα άλλο μεγαλύτερο ανθρώπινο λάθος είναι ότι συχνά πετάμε το χρησιμοποιημένο μαγειρικό λάδι μας στην αποχέτευση επειδή οι άνθρωποι αγνοούν τις σκληρές συνέπειες του. Οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι να κάνουν με το χρησιμοποιημένο μαγειρικό λάδι και καταλήγουν να ρίχνουν το λίπος και το λάδι στην αποχέτευση. Αλλά αργότερα, φράζει τον αγωγό και φράζει και τους σωλήνες αποχέτευσης. Όχι μόνο αυτό, αλλά το χρησιμοποιημένο μαγειρικό λάδι ρέει μέσα από τις τοπικές υδάτινες μάζες και μολύνει τα ψάρια και την άλλη θαλάσσια ζωή.

3) Αποφύγετε τη διάθεση ιατρικών απορριμμάτων – Η έκπλυση φαρμάκων που έχουν λήξει ή ανεπιθύμητων φαρμάκων μπορεί να έχει επιβλαβείς επιπτώσεις τόσο στα ζώα όσο και στον άνθρωπο. Τα φάρμακα διαχέονται στο νερό και προκαλούν διάφορα προβλήματα υγείας σε ζώα, πτηνά και θαλάσσια ζωή. Αργότερα, το μολυσμένο νερό χρησιμοποιείται από τον άνθρωπο για πόσιμο και άλλα πράγματα.

4) Εγγραφείτε στις Δραστηριότητες – Εγγραφείτε σε δραστηριότητες καθαρισμού παραλίας. Όσο περισσότερη εκπαίδευση και εκτέλεση σχετικά με τον καθαρισμό της παραλίας, τόσο πιο ευχάριστες θα είναι οι παραλίες.

Schreibe einen Kommentar