Ημέρα εγκαινίων Solar Marketing!

2
Ημέρα εγκαινίων Solar Marketing!

Τι κάνετε την ημέρα των εγκαινίων;

Κουλουριασμένος σε εμβρυϊκή θέση;

Παρακολουθείτε κάλυψη από τοίχο σε τοίχο;

Συμμετάσχετε και στις έξι σεζόν του Game of Thrones;

Για τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ ηλιακής ενέργειας, σήμερα μπορεί να αισθάνονται σαν το σημείο μηδέν της ενεργειακής επανάστασης. Αλλά δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσει ένα νέο σχέδιο επίθεσης. Εδώ είναι έξι ιδέες για να ξεκινήσετε καλά τη στρατηγική μάρκετινγκ της νέας χρονιάς:

  1. Σκεφτείτε σαν διαχειριστής καμπάνιας. Το μάρκετινγκ ηλιακής ενέργειας είναι σαν να βράζεις τον ωκεανό. Τόσες πολλές προοπτικές, τόσο λίγος χρόνος. Οργανώστε το μάρκετινγκ σας σε μικρές, ενσωματωμένες καμπάνιες – και στοχεύστε την καθεμία σε μια προσωπικότητα πελάτη. Δεν είστε σίγουροι ποια είναι τα χαρακτηριστικά των πελατών σας; Δείτε #2.
  2. Μιλήστε με τρεις ευχαριστημένους πελάτες. Πραγματοποιήστε μια συζήτηση με έναν μόνο ικανοποιημένο πελάτη και η διάθεσή σας θα βελτιωθεί πολύ, αλλά μιλήστε με τρεις και θα αρχίσετε να βλέπετε ένα μοτίβο με κίνητρα αγοράς, δημογραφικά και ψυχογραφικά στοιχεία. Από εκεί μπορείτε να ξεκινήσετε να χτίζετε τις προσωπικότητες των πελατών σας – και voila! Η στρατηγική της καμπάνιας σας θα αρχίσει να εμφανίζεται.
  3. Γράψτε τρεις μελέτες περίπτωσης. Μετατρέψτε αυτές τις συνομιλίες πελατών σε μελέτες περιπτώσεων. Δεν χρειάζεται να είναι πολύ, αλλά πρέπει να περιλαμβάνουν στοιχεία (εξοικονόμηση χρημάτων, συμψηφισμός ενέργειας) και τουλάχιστον μία προσφορά πελάτη. Βελτιστοποιήστε τα σαν τρελοί με λέξεις-κλειδιά που εργάζεστε για να δημιουργήσετε για τον ιστότοπό σας. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τα ως στοιχεία στις καμπάνιες που βασίζονται σε πρόσωπα που αναφέρθηκαν παραπάνω.
  4. Σταματήστε να παραμονεύετε στα Social Media. Μην ελίσσεστε στο Twitter όπως ο Τραμπ. Εάν ξοδεύετε περισσότερα από 20 λεπτά την ημέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η στρατηγική σας είναι πολύ τυχαία. Αφιερώστε μερικές ώρες στην αρχή κάθε μήνα για να σχεδιάσετε ένα ημερολόγιο σύνταξης που συνδέεται με τις καμπάνιες σας, τις επιτυχίες των πελατών σας και τις στρατηγικές ανακοινώσεις της εταιρείας σας.
  5. Αυτοματοποιήστε το μάρκετινγκ περιεχομένου σας. Όπως πολλές πτυχές του μάρκετινγκ, ακόμη και το περιεχόμενο μπορεί να αυτοματοποιηθεί. Δεν σημαίνει ότι ένα ρομπότ θα σας γράψει. Αλλά ακόμη και οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν από τις πλατφόρμες μάρκετινγκ περιεχομένου που περιλαμβάνουν πλέον πραγματικό περιεχόμενο για κάθετες βιομηχανίες όπως η οικιακή βελτίωση, οι εμπορικές συμβάσεις κ.λπ. Το αγαπημένο μου τον τελευταίο καιρό είναι το Όστιν Εξερχόμενος κινητήρας. Απλώς αυξήστε την καμπάνια του Home Services με ηλιακό περιεχόμενο και θα έχετε ένα ισχυρό ημερολόγιο μάρκετινγκ μέσω email και αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν υπάρχει χρόνος για αύξηση; Επικοινωνήστε μαζί μας για βοήθεια.
  6. Εγκαταστήστε ένα σύστημα CRM. Ναι, είναι κουραστικό. Αλλά πρέπει να γίνει. Καμία προσπάθεια μάρκετινγκ δεν αξίζει να κάνετε χωρίς να τη συνδέσετε στο σύστημα πωλήσεών σας. Αφιερώστε χρόνο για να κλείσετε τον κύκλο μεταξύ μάρκετινγκ και πωλήσεων. Μιλήστε με την ομάδα πωλήσεών σας για να μάθετε πού κολλάνε οι υποψήφιοι πελάτες στη διαδικασία και να δείτε εάν προκύπτουν μοτίβα για μια καμπάνια τροφής.

Ορίστε το έχετε. Έξι λόγοι για να μην πηδήξετε από έναν γκρεμό αυτή την Ημέρα των Εγκαινίων. Υπάρχουν πάρα πολλά να κάνουμε! Τώρα ασχοληθείτε. Και φωνάξτε μας αν νιώθετε παράλυτοι. Η πρώτη σας κλήση διαβούλευσης είναι δωρεάν!

Schreibe einen Kommentar