Επιπτώσεις της πανδημίας Covid – 19 στην παγκόσμια βιομηχανία μεταχειρισμένων μαγειρικών ελαίων | Ιστολόγιο

1
Επιπτώσεις της πανδημίας Covid – 19 στην παγκόσμια βιομηχανία μεταχειρισμένων μαγειρικών ελαίων |  Ιστολόγιο

Ο COVID-19 επηρέασε σημαντικά την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού σε όλους τους κλάδους. Τα lockdown σε εθνικό επίπεδο σε όλο τον κόσμο προκάλεσαν επίσης παύση λειτουργίας του κλάδου των υπηρεσιών τροφίμων. Ενώ η υπηρεσία τροφίμων επανήλθε με τη μορφή καταστημάτων παράδοσης, οι αλυσίδες εφοδιασμού εξακολουθούσαν να επηρεάζονται σημαντικά. Ως αποτέλεσμα, όπως και κάθε άλλος κλάδος, ο κλάδος UCO επίσης υπέστη απότομη πτώση τα τελευταία δύο χρόνια.

Παρά την ευαισθητοποίηση για όλα τα είδη των βιοκαυσίμων και την αυξανόμενη προτίμηση για καθαρότερη ενέργεια, θα ήταν δύσκολο για τη βιομηχανία UCO να ανακάμψει. Είναι μόνο η επανίδρυση της υπηρεσίας τροφίμων και η αναβίωση της βιομηχανίας παραγωγής βρώσιμων ελαίων. που οδήγησε στην ανανεωμένη ζήτηση για UCO μετά την πανδημία.

Λόγω του COVID, ο κλάδος παρουσίασε ξαφνική πτώση του CAGR για τη βιομηχανία Μεταχειρισμένων Μαγειρικών Ελαίων (UCO) το 2020. Απότομη πτώση -12,46% σε σύγκριση με την ετήσια ανάπτυξη το 2017, 18 και 19, ήταν δεν είναι μια πολύ συναρπαστική προοπτική για τον κλάδο. Ταυτόχρονα, η ανανέωση της βιομηχανίας τροφίμων μετά την πανδημία δείχνει ότι παρά την ύφεση, η αγορά UCO ενδέχεται να παρουσιάσει μέση ανάπτυξη περίπου 7,76% από το 2021 έως το 2028.

Τα τελευταία χρόνια, οι κυβερνήσεις έχουν ξεκινήσει πρωτοβουλίες και αποφάσεις σε επίπεδο πολιτικής σε όλο τον κόσμο, για να ενθαρρύνουν το βιοντίζελ και την καθαρή ενέργεια. Για παράδειγμα, η ινδική κυβέρνηση είχε ξεκινήσει το RUCO (Μεταχειρισμένο Μαγειρικό Λάδι για επαναχρησιμοποίηση) εφαρμογή για τη συλλογή πετρελαίου στην Ινδία. Το 2019, είχε επίσης ξεκινήσει ένα πρόγραμμα σε 100 πόλεις της Ινδίας, το οποίο θα επέτρεπε στο UCO να υποβληθεί σε επεξεργασία για την παραγωγή βιοντίζελ. Ωστόσο, το 2020 ματαίωσε αυτές τις προσπάθειες και παρουσίασε σημαντική οπισθοδρόμηση υπό το φως της πανδημίας.

Τώρα που η πανδημία φαίνεται να έχει λήξει ή τουλάχιστον να έχει επιβραδυνθεί σημαντικά, αυτές οι πρωτοβουλίες θα ανεβάσουν ξανά τον ρυθμό. Επιπλέον, καθώς περισσότερες βιομηχανίες προτιμούν να χρησιμοποιούν βιοντίζελ υψηλής ποιότητας αντί για ντίζελ πετρελαίου, η αγορά βιοντίζελ θα δημιουργήσει ζήτηση για UCO, φέρνοντας νέους παίκτες (διυλιστήρια, συγκεντρωτές, προμηθευτές UCO) να εισέλθουν στην αγορά. Ως αποτέλεσμα, η αγορά θα παρουσιάσει ξανά ανάπτυξη, παρά τον αντίκτυπο που προκαλεί η πανδημία.

Το Συμβούλιο Έρευνας και Ανάπτυξης Βιομάζας, ΗΠΑ προβλέπει ότι η παγκόσμια προσφορά βιοντίζελ θα φτάσει τα 50.334 εκατομμύρια λίτρα μέχρι το 2025. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει σημαντική ανάπτυξη για τη βιομηχανία UCO, καθώς η UCO είναι η πρώτη ύλη που χρειάζεται η βιομηχανία βιοντίζελ.

Συνοψίζοντας, ο COVID-19 επηρέασε τη βιομηχανία UCO όπως και κάθε άλλη. Ωστόσο, με το εκ νέου άνοιγμα της αγοράς μετά την πανδημία, οι αλυσίδες εφοδιασμού αποκαταστάθηκαν, η υπηρεσία τροφίμων και η παραγωγή βρώσιμων ελαίων επανέρχονται. Η αγορά UCO φαίνεται να αναπτύσσεται επίσης. Αργά ίσως, αλλά σταθερά προς το παρόν.

Εάν χρειάζεστε υποστήριξη για την αντιμετώπιση των ρυθμιστικών σας αναγκών για Μεταχειρισμένο Μαγειρικό Λάδι, ενημερώστε μας και οι ειδικοί μας θα σας καλέσουν ξανά. Μπορείτε να μας καλέσετε στο +91- 73047 45554 ή γράψτε μας στο [email protected] Μπορείτε επίσης να συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας εδώ.

Schreibe einen Kommentar