Είναι σωστό να συνεχίσουμε να μάρκετινγκ ηλιακής ενέργειας κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας;

1
Είναι σωστό να συνεχίσουμε να μάρκετινγκ ηλιακής ενέργειας κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας;

Είναι σκόπιμο να συνεχίσετε το μάρκετινγκ –ακόμα και κάτι τόσο άξιο όπως η ηλιακή– όταν οι πελάτες σας βρίσκονται στη μέση της κρίσης του κορωνοϊού;

Ο COVID-19 είναι κάτι περισσότερο από μια εθνική καταστροφή – είναι μια προσωπική κρίση για πολλούς. Ωστόσο, ενώ σχεδόν κάθε πολιτεία έχει εφαρμόσει κάποια μορφή καραντίνας μέχρι τα τέλη Απριλίου, πολλοί άνθρωποι λαχταρούν ήδη να επιστρέψουν στην «κανονικότητα». Όταν τελειώσει αυτή η κρίση (και θα τελειώσει), η ζήτηση για ηλιακή ενέργεια πιθανότατα θα αυξηθεί καθώς οι ιδιοκτήτες σπιτιού και οι επιχειρήσεις επιδιώκουν να ενισχύσουν την αυτοδυναμία τους.

Οι πανδημίες έχουν έναν τρόπο να επικεντρώνουμε τις προτεραιότητές μας. Καθώς η ανθρώπινη δραστηριότητα σταματά και ο πλανήτης πίνει μια γιγάντια γουλιά αέρα, όλοι κάνουμε το μερίδιό μας στην επανεκτίμηση. Όταν επιτέλους καταφέρουμε να φύγουμε ξανά από τα σπίτια μας, ίσως συνειδητοποιήσουμε ότι ενώ ο κόσμος μπορεί να μην έχει αλλάξει, ο τρόπος που ζούμε στον κόσμο έχει αλλάξει.

Ελπίζω ότι οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να είναι πιο προσεκτικοί και προσεκτικοί. Θα ελέγχουμε ο ένας τον άλλον πιο συχνά. Και θα αρχίσουμε να βλέπουμε επιτέλους τη σύνδεση μεταξύ των πράξεών μας και της υγείας και της ευημερίας των γύρω μας.

Αυτό μας φέρνει πίσω στο ερώτημα:

Είναι σωστό, είναι κατάλληλο, είναι άρτιο αποτελεσματικός να συνεχίσει να μάρκετινγκ ηλιακής ενέργειας εν μέσω αυτής της κρίσης;

Η κοινή λογική λέει όχι. Οι άνθρωποι δεν πρόκειται να ανταποκριθούν σε μια ψυχρή κλήση και οι πωλήσεις από πόρτα σε πόρτα δεν είναι φυσικά δυνατές. Αλλά δεν θα βλάψει να τους υπενθυμίσουμε τα πολλά προσωπικά, περιβαλλοντικά και κοινοτικά οφέλη από την αποθήκευση ηλιακής ενέργειας και ενέργειας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, αρκεί απλώς να ενημερώσετε τους πελάτες σας ότι τους σκέφτεστε. Ακολουθούν λοιπόν μερικές συμβουλές για το πώς να συνεχίσετε να επικοινωνείτε μαζί τους κατάλληλο μάρκετινγκ της ηλιακής ενέργειας ενώ είναι ευαίσθητη στην καθημερινή πραγματικότητα των πελατών και των προοπτικών.

  1. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ. Υπάρχει τόσο επιτακτική ανθρώπινη ανάγκη όσο και καλός επιχειρηματικός λόγος για να συνεχίσετε να επικοινωνείτε με τους πελάτες σας. Αν και μπορεί να είναι δύσκολο να ξέρετε τι να πείτε καθώς αντιμετωπίζετε τα δικά σας επιχειρηματικά ζητήματα, είναι σημαντικό να μείνετε σε επαφή, ειδικά εάν η εταιρεία σας είναι γνωστή για εξατομικευμένες υπηρεσίες. Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να κάνετε check-in με τους πελάτες σας μέσω τηλεφώνου ή email για κανέναν άλλο λόγο παρά μόνο για να δείτε πώς τα πάνε. Ρωτήστε αν χρειάζονται κάτι. Διατηρήστε την «επαγγελματική συζήτηση» στο απόλυτο ελάχιστο.
  2. Ο ιστότοπός σας εξακολουθεί να είναι η μπροστινή πόρτα της επιχείρησής σας. Χρησιμοποιησετο. Εξετάστε πώς προστατεύετε το προσωπικό και τους πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των πρακτικών εγκατάστασης κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Υπενθυμίστε στους ανθρώπους πώς, πού και πότε μπορούν να συναλλάσσονται μαζί σας. Δώστε τη δήλωση της εταιρείας σας σχετικά με τις πρακτικές σας για τον κορωνοϊό σε μια σελίδα με εύκολη πρόσβαση που συνδέεται από την αρχική σας σελίδα.
  3. Προσφέρετε διαδικτυακούς εκπαιδευτικούς πόρους σχετικά με την ηλιακή και την αποθήκευση ενέργειας. Η περιέργεια για την ενεργειακή αυτάρκεια είναι στο υψηλότερο σημείο όλων των εποχών και οι άνθρωποι έχουν επιτέλους χρόνο να διαβάσουν. Γίνετε μια αξιόπιστη πηγή γνώσης σχετικά με την αποθήκευση ηλιακής ενέργειας και ενέργειας δημοσιεύοντας συχνές ερωτήσεις, επεξηγηματικά βίντεο και ενημερωτικά ιστολόγια
  4. Χρησιμοποιήστε το email marketing με φειδώ. Διατηρήστε τους πελάτες και τους υποψήφιους πελάτες σας ενήμερους σχετικά με τον τρόπο πραγματοποίησης ή αλλαγής εικονικών κλήσεων πωλήσεων ή χρονοδιαγράμματα εγκατάστασης. Εάν έχετε μια καμπάνια μάρκετινγκ μέσω email, κρατήστε την εστιασμένη στις πληροφορίες και όχι στις προσφορές πωλήσεων.
  5. Ασχοληθείτε με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Υπενθυμίστε στους ανθρώπους ότι συνεχίζετε να λειτουργείτε, έστω και εικονικά. Δείξε ότι είσαι εκεί για αυτούς τώρα ΚΑΙ όταν τελειώσει η κρίση. Κρατήστε το μήνυμα ελαφρύ, εκπαιδευτικό και ανθρώπινο.

Ενώ πολλά μέρη της χώρας αντιμετωπίζουν επιβράδυνση λόγω του COVID-19, οι εταιρείες ηλιακών εγκαταστάσεων σε ορισμένες περιοχές βλέπουν μια διαφορετική τάση. Για παράδειγμα, η εταιρεία εγκατάστασης ηλιακών φωτοβολταϊκών Freedom Solar με έδρα το Τέξας έχει παρατηρήσει ανησυχία για την οδήγηση του κορωνοϊού ενδιαφέρον για οικιακή αποθήκευση σε αβέβαιες καιρικές συνθήκες.

Εάν αυτή δεν είναι η εμπειρία σας, δεν είστε μόνοι: το 79% των εγκαταστατών ερευνήθηκε πρόσφατα από τη SEIA παρουσιάζουν μείωση των εργασιών, ενώ το 82% έχει δει έργα να καθυστερούν ή να ακυρώνονται. Σε αυτό το περιβάλλον, μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζουμε τι θα κάνουμε στη συνέχεια.

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Η CPMG μπορεί να βοηθήσει με οποιεσδήποτε επικοινωνίες για τον COVID-19 ή να προετοιμάσει το μάρκετινγκ σας για τον κόσμο μετά την πανδημία. Επικοινωνήστε μαζί μας εάν χρειάζεστε βοήθεια, συμβουλές ή ακόμα και απλά θέλετε να έχετε μια εικονική ευτυχισμένη ώρα. Αγοράζουμε αυτόν τον γύρο!

από τη Nancy Edwards
Πρόεδρος, Ομάδα μάρκετινγκ Clean Power
[email protected]

Schreibe einen Kommentar