Είναι αυτή η στιγμή της μεγάλης επωνυμίας της Solar;

2
Είναι αυτή η στιγμή της μεγάλης επωνυμίας της Solar;

Μέρος πρώτο μιας σειράς τριών μερών για το Solar Marketing and Branding.

Γιατί η ηλιακή βιομηχανία – η οποία είναι γεμάτη με έξυπνους, καλοπροαίρετους ανθρώπους – συνεχίζει να προσπαθεί να αποτρέψει τους ανθρώπους από την ηλιακή ενέργεια;

Είμαι διαρκώς συγκλονισμένος από την προδιάθεση του κλάδου μας να περιπλέκει υπερβολικά την πώληση ηλιακής ενέργειας.

Δεν μπορούμε παρά να μιλήσουμε για αριθμούς: κιλοβάτ, απόδοση πίνακα, IRR, ROI. Δεν είναι ότι οι αριθμοί δεν είναι σημαντικοί. Αλλά η υπερβολική εξήγηση της διαφοροποίησης της τεχνολογίας ή των οικονομικών επιλογών, ενώ χάνεται το ενδιαφέρον των πελατών για την καθαρή ενέργεια είναι ένας σίγουρος τρόπος για να αφήσετε τις προοπτικές κρύες.

Ίσως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ηλιακή βιομηχανία είναι ακόμα σε βρεφική ηλικία υιοθεσίας μετά από 30-περίεργα χρόνια. Ίσως επειδή είμαστε ο έφηβος που του αρέσει να μιλάει πολύ για την τεχνολογία του.

Όποια και αν είναι όμως η αιτία, πρέπει να θυμόμαστε: Έχουμε περίπου τρία νανοδευτερόλεπτα για να τραβήξουμε την προσοχή του καταναλωτή. Ας μην σπαταλάμε αυτόν τον χρόνο όντας προπέλες.

Σε μια γενική συνεδρία της SPI για το μέλλον της ηλιακής βιομηχανίας, ο David Kaiserman, Διευθύνων Σύμβουλος της Lennar Ventures, προειδοποίησε ότι ο κλάδος θα πρέπει να εκμεταλλευτεί αυτή τη μοναδική στιγμή στο χρόνο – όταν οι καταναλωτές είναι ακόμα ενθουσιασμένοι με την ηλιακή ενέργεια – και να μην αφήσει τις προσπάθειες μάρκετινγκ ηλιακής ενέργειας κολλημένος σε ταχύτητες και τροφοδοσίες.

«Πολλά προϊόντα απαιτούν εξήγηση. Η ηλιακή ενέργεια δεν είναι έτσι», είπε ο Κάιζερμαν. «Εάν κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, θα κάνουμε έκκληση στην έμφυτη αίσθηση κατανόησης που έχει η ηλιακή ενέργεια με τους καταναλωτές. Αυτό είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα.”

Στιγμιότυπο οθόνης 20-09-2016 στις 4.27.29 μ.μ.pngΜέσω της θυγατρικής της SunStreet Energyη Lennar είναι ένας κορυφαίος εθνικός κατασκευαστής που προσφέρει τώρα στους αγοραστές κατοικιών μια επιλογή ηλιακής ενέργειας.

«Έχουμε κάνει πολλές έρευνες – οι άνθρωποι «παίρνουν» ηλιακή ενέργεια», συνέχισε. «Αυτό που είναι πιο σημαντικό για τη συνεχή διάδοση στα μάτια του καταναλωτή είναι ότι η ηλιακή ενέργεια διατηρεί τη συνάφειά της, ότι συνεχίζει να ενθουσιάζει τους ανθρώπους. Ο τεχνικός λόγος δεν μπορεί να κυριαρχήσει στη συζήτηση».

Η αλήθεια είναι ότι δεν θα μπορούσαμε να είμαστε σε καλύτερη στιγμή για να αξιοποιήσουμε μια στιγμή μεγάλης επωνυμίας στον ηλιακό. Με εταιρείες όπως η Apple και η Google να αγκαλιάζουν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η Tesla να προσπαθεί να κάνει την ηλιακή + αποθήκευση μια ιδέα τόσο στενά συνδεδεμένη με την PB&J, βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας κβαντικής αλλαγής στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι σκέφτονται, καταναλώνουν και αλληλεπιδρούν με την ενέργεια.

screen-shot-2016-09-20-at-4-34-38-pm
Το μάρκετινγκ της GE για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας περιγράφει την εταιρεία ως μια startup πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, με μοναδικά προσόντα για να φέρει σε κλίμακα την αιολική, την υδροηλεκτρική και την ηλιακή ενέργεια.

Ήδη έχουμε αρχίσει να βλέπουμε τη στροφή, με νέες καμπάνιες για εταιρείες όπως Exxon Mobil και GE που εργάζονται σκληρά για να επανατοποθετηθούν ως ηγέτες στην ενεργειακή επανάσταση. Οικιακές μάρκες ηλιακών όπως SunPower, NRG και Ηλιακή Πόλη κάνουν το καθήκον τους για να ξεκινήσουν την ευαισθητοποίηση της επωνυμίας των καταναλωτών για ηλιακή ενέργεια με δικές τους εθνικές διαφημιστικές καμπάνιες.

Είτε εξυπηρετείτε τις κατοικίες είτε τις εμπορικές αγορές, τώρα είναι η τέλεια στιγμή να ευθυγραμμίσετε τα βέλη μάρκετινγκ ηλιακής ενέργειας προς την ίδια κατεύθυνση – προς την αγαλλίαση της επωνυμίας και την έμπνευση έναντι της τεχνικής μαγείας και της σύγχυσης των καταναλωτών.

Επόμενο: «Δημιουργία σύνδεσης επωνυμίας με την ηλιακή ενέργεια».

Schreibe einen Kommentar