Δημιουργία σύνδεσης επωνυμίας με το Solar Marketing

5
Δημιουργία σύνδεσης επωνυμίας με το Solar Marketing

Στην τελευταία μας ανάρτηση μιλήσαμε για την ανάγκη να ανυψωθεί το ηλιακό μάρκετινγκ σε ένα επίπεδο που υπερβαίνει τις ταχύτητες και τις τροφοδοσίες. Πώς μπορούν όμως οι εταιρείες ηλιακής ενέργειας να συνδεθούν με τους πελάτες σε συναισθηματικό επίπεδο που τους εμπνέει να δράσουν;

Η ηλιακή ενέργεια είναι λίγο σαν να ερωτεύεσαι.

Ή να πάρεις το πρώτο σου αυτοκίνητο.

Ή να ερωτευτείς στο πρώτο σου αυτοκίνητο.

Ναι, η ηλιακή ενέργεια εξοικονομεί χρήματα. Η πτώση του κόστους ηλιακής ενέργειας σημαίνει ότι η ηλιακή ενέργεια είναι πλέον ελκυστική για περισσότερους πελάτες από ποτέ. Δεν χρειάζεται πλέον να βασιζόμαστε στις καλές περιβαλλοντικές προθέσεις των πρώτων χρηστών. Τώρα που η ηλιακή μπορεί να πληρώσει για τον εαυτό της σε μια χρονική περίοδο που μετριέται σε μήνες αντί για χρόνια, μια εντελώς νέα αγορά καταναλωτών είναι ανοιχτή στο ηλιακό μήνυμα.

Πώς μπορούμε να συνδεθούμε με τους καταναλωτές με πιο συναρπαστικό, ελκυστικό και τελικά πιο πειστικό τρόπο;

Δυστυχώς, πάρα πολλές εταιρείες ηλιακής ενέργειας βασίζονται σε τακτικές άμεσου μάρκετινγκ που αφήνουν μια φθηνή εντύπωση στους καταναλωτές. Το να δηλώνετε δυνατά τα οικονομικά οφέλη της ηλιακής ενέργειας είναι ένας τρόπος για να τραβήξετε την προσοχή – αλλά όχι όταν όλοι οι άλλοι λένε το ίδιο πράγμα. Είναι πιο δύσκολο από ποτέ σήμερα να διαφοροποιήσετε την επωνυμία σας μόνο σε ένα οικονομικό μήνυμα.

Μαζί με το να νιώθουν έξυπνοι και οικονομικοί, οι πελάτες ηλιακής ενέργειας θέλουν να αισθάνονται ΚΑΛΑ με την απόφασή τους να προχωρήσουν στην ηλιακή ενέργεια – είτε αυτός ο πελάτης είναι ιδιοκτήτης σπιτιού, είτε επιχείρηση, είτε ακόμη και εταιρική οντότητα.

Σκεφτείτε πώς επικοινωνούν οι έξυπνες επωνυμίες με τους πελάτες τους.

Είναι δύσκολο να καταλάβουμε τη δημιουργία μιας συναισθηματικής σύνδεσης με μια τράπεζα, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τους έξυπνους μάρκετινγκ να προσεγγίζουν πελάτες με αυτόν τον τρόπο.

Πριν από μερικά χρόνια, οι καταναλωτές του Τέξας δέχτηκαν μια τηλεοπτική διαφήμιση διάρκειας 30 δευτερολέπτων που δεν είχε κανένα διάλογο. Το σημείο με σέπια πυροβολήθηκε από το εσωτερικό ενός φορτηγού που οδηγούσε σε αγροτικό δρόμο. Η μόνη ενέργεια ήταν ότι ο οδηγός σήκωσε μερικά δάχτυλα από το τιμόνι για να χαιρετήσει τους οδηγούς των λίγων οχημάτων που κατέβαιναν στο δρόμο. «Μιλάμε Τεξανό» εμφανίστηκε στην οθόνη στο τέλος. Αυτό το σημείο για το Frost Bank είχε βαθιά απήχηση σε εκατομμύρια Τεξανούς, συμπεριλαμβανομένης της συντριπτικής πλειοψηφίας που δεν οδηγούν pickup και σπάνια ταξιδεύουν σε αγροτικούς δρόμους. Η Frost Bank διαχωρίστηκε από το τραπεζικό κοπάδι καθιστώντας σαφές ότι αν κάνατε τραπεζικές συναλλαγές με τον Frost, θα ανήκατε σε μια ειδική κοινότητα.

Το ηλιακό μάρκετινγκ δεν είναι διαφορετικό. Εκτός από εμάς.

Μπορούμε να επικοινωνούμε τόσο αποτελεσματικά όσο οποιοσδήποτε άλλος κλάδος με μια εντυπωσιακή και κρίσιμη διαφορά: Μπορούμε να αποπληρώσουμε την υπόσχεσή μας για την επωνυμία μας.

Στην πραγματικότητα ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ τα πραγματικά, πολύ καθαρά οφέλη της τροφοδοσίας από τον ήλιο. Μπορούμε να κάνουμε τους πελάτες μας να αισθάνονται σαν πλανητικοί υπερήρωες – και ταυτόχρονα να εξοικονομούμε χρήματα. Πόσο έξυπνοι πρέπει να νιώθουν οι πελάτες μας!

Οι Αμερικανοί σήμερα είναι έτοιμοι για ηλιακή ενέργεια – ας μην μειώνουμε τον ενθουσιασμό τους. Σε μια πρόσφατη Μελέτη Pew Research, το 89% των Αμερικανών δήλωσε ότι θα προτιμούσε περισσότερες μονάδες ηλιακής ενέργειας και το 41% ​​δήλωσε ότι έχει εξετάσει σοβαρά την εγκατάσταση ηλιακής ενέργειας. Μόνο το 4% από αυτά έχουν πραγματικά εγκαταστήσει ηλιακή ενέργεια – που σημαίνει ότι υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία για την ηλιακή ενέργεια να αναπτυχθεί στις ΗΠΑ

Είναι καιρός να αρχίσουμε να μιλάμε για τη βαθιά συναισθηματική ικανοποίηση που αναφέρουν οι άνθρωποι – ξανά και ξανά – όταν ανάβει το φως του ηλιακού τους συστήματος.

Η ηλιακή ενέργεια είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια οικονομική απόφαση. Είναι μια δήλωση ότι έχετε αφήσει την πίστη σας στην καθαρή, διαχρονική δύναμη του ήλιου – και πήρατε την απόφαση να επενδύσετε στη μακροζωία του αντί να συνεχίσετε να στέλνετε πληρωμές ετήσιων προσόδων στο βοηθητικό σας δίκτυο.

Αυτό το αίσθημα ενδυνάμωσης και ανεξαρτησίας δημιουργεί έναν βαθιά συναισθηματικό δεσμό που οι περισσότερες βιομηχανίες μπορούν μόνο να ονειρεύονται.

Προκαλέστε τον εαυτό σας να μεταμορφώσει τον τρόπο που διαθέτετε την ηλιακή ενέργεια στους καταναλωτές. Τώρα είναι η ώρα να εγκαταλείψετε τα συνηθισμένα και να αγκαλιάσετε μια απολύτως εξαιρετική σχέση επωνυμίας με τους πελάτες σας. Θυμηθείτε: Στον ηλιακό, ο ουρανός είναι πάντα το όριο.

Στο Μέρος 3 της σειράς Solar Branding Series, θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε μερικές από τις εταιρείες που κάνουν σωστά την επωνυμία ηλιακής ενέργειας – και τι μπορούμε να μάθουμε από αυτές.

Schreibe einen Kommentar