Δασοκομία στη Βραζιλία – SA Forestry Online

0
Δασοκομία στη Βραζιλία – SA Forestry Online

Ρυμουλκούμενο φύτευσης.

Ο Jaap Steenkamp επισκέφτηκε πρόσφατα τη Βραζιλία και προσφέρει τις αντιλήψεις του για το τι συμβαίνει και τι ανεβαίνει…

Η Βραζιλία είναι μια χώρα σε κίνηση όσον αφορά την ίδρυση δασοκομίας φυτειών.

Η σημερινή φυτεμένη έκταση περιλαμβάνει περίπου 7 εκατομμύρια εκτάρια και προβλέπεται ότι θα επεκταθεί σε 15 εκατομμύρια εκτάρια την επόμενη δεκαετία.

Σε σύγκριση με τα 1,25 εκατομμύρια εκτάρια δασοκομίας στη Νοτιοαφρικανική δασοκομία, και με ΠΑΙ που είναι περίπου διπλάσιος από τον μέσο όρο της Νότιας Αφρικής, είναι σαφές ότι μπορούμε να θεωρήσουμε τη Βραζιλία ως μια μεγάλη δασοκομική χώρα.

Η Βραζιλία εκτείνεται από ένα παρόμοιο γεωγραφικό πλάτος στο Κέιπ Τάουν στα νότια μέχρι τη ΛΔΚ (πέρα από τον ισημερινό) στο βορρά. Η Βραζιλία λοιπόν είναι μια τεράστια χώρα, τα περισσότερα από τα οποία είναι κατάλληλα για δασοκομία αν και υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί.

Ορισμένες διεθνείς δασικές εταιρείες καθώς και τοπικές εταιρείες δραστηριοποιούνται στον δασοκομικό τομέα της Βραζιλίας. Αυτές οι εταιρείες περιλαμβάνουν τις Fibria, Suzano, International Paper και Eldorado, με εταιρείες όπως η UPM, η Montes del Plata και η Weyerhauser να δραστηριοποιούνται επίσης στην περιοχή.

Η Βραζιλία έχει πληθυσμό μόλις 211 εκατομμυρίων ανθρώπων με πληθυσμιακή πυκνότητα που κυμαίνεται από 40 άτομα ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο στην πολιτεία του Σάο Πάολο έως ένα άτομο ανά 40 τετραγωνικά χιλιόμετρα στο Μάτο Γκρόσο ντο Σουλ. Οι περιοχές που επισκέφτηκα ξεκίνησαν από τη Βιτόρια στο Εσπίριτο Σάντο και περιλάμβαναν το Σάο Πάολο και το Μάτο Γκρόσο ντο Σουλ.

Σχίσιμο, λίπασμα και σήμανση για φύτευση.

Υπολείμματα συγκομιδής
Αν και οι δασικές περιοχές διαφέρουν μεταξύ τους, πολλά πράγματα είναι βασικά τα ίδια παντού. Η διαχείριση των υπολειμμάτων (slash) είναι μια τέτοια πτυχή.

Τα υπολείμματα είναι ένα τεράστιο πρόβλημα στη Βραζιλία. Δεν επιτρέπεται καθόλου καύση και δεν χρησιμοποιούν υπολείμματα σε μεγάλη κλίμακα για βιοκαύσιμα, επομένως τα υπολείμματα αποτελούν πρόβλημα για την προετοιμασία του χώρου.

Για να αντιμετωπιστεί αυτό χρησιμοποιούνται δύο κύριες μέθοδοι: mulchers και μπουλντόζες V-blade. Λόγω του υψηλού κόστους κεφαλαίου, η διαχείριση των υπολειμμάτων είναι δαπανηρή, αλλά απαιτείται πριν από την προετοιμασία για την επόμενη εναλλαγή. Σε ορισμένες περιοχές όπου τα διαμερίσματα ευκαλύπτου αφέθηκαν να γεράσουν πέρα ​​από την κανονική ηλικία περιστροφής των περίπου έξι ετών, το πρόβλημα είναι πραγματικός εφιάλτης λόγω του όγκου και του μεγέθους του υπολείμματος.

Η διαχείριση των υπολειμμάτων θα παραμείνει πιθανότατα πρόβλημα για το εγγύς μέλλον έως ότου η τεχνολογία το καταστήσει ευκολότερο και οικονομικότερο ή έως ότου τα υπολείμματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν οικονομικά ως βιοκαύσιμο.

Τα εδάφη στις περιοχές που επισκέφθηκαν διέφεραν στο χρώμα από γκριζωπό έως κόκκινο. Σε όλες τις περιπτώσεις ήταν αμμώδης με διαφορετική περιεκτικότητα σε άργιλο. Παρατηρήθηκε ότι το χώμα έφραζε τις ράγες ορισμένων ιχνηλατούμενων μηχανών, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αστάθεια του μηχανήματος στις πλαγιές και ως εκ τούτου σε κίνδυνο ασφάλειας. Αυτό είναι πρόβλημα μόνο όταν η περιεκτικότητα σε υγρασία των εδαφών είναι τέτοια που υποστηρίζει την απόφραξη.

Φυτεύονται και συγκομίζονται πλαγιές έως 38°. Σε απότομες πλαγιές χρησιμοποιούνται καλωδιακά συστήματα (σύνδεση) ή «βιντσ-υποβοήθηση» για τη διασφάλιση της ασφαλούς λειτουργίας των μηχανών. Σε ό,τι αφορά τη δασοκομία, τώρα γίνονται προσπάθειες για μηχανοποίηση των εργασιών σε αυτές τις πλαγιές. Οι μέθοδοι για τη διευκόλυνση της δασοκαλλιέργειας σε αυτές τις πλαγιές περιλαμβάνουν τη σύνδεση και την προσαρμογή του εξοπλισμού (όπως πίστες) για την αντιμετώπιση των συνθηκών κάτω από τα πόδια και τη βελτίωση της ασφάλειας. Γενικά, τα εδάφη που παρατηρούνται είναι βαθιά και κατάλληλα για την υποστήριξη της δασοκομίας.

Τα βραζιλιάνικα νηπιαγωγεία που επισκεφτήκαμε ήταν όλα πολύ μοντέρνα. Οι διάφορες εταιρείες προστατεύουν το γενετικό τους υλικό και την πρακτική των φυτωρίων και ως εκ τούτου σε ορισμένα φυτώρια δεν επιτρέπεται στους επισκέπτες να βγάλουν φωτογραφίες.

MPAT, δύσκολα sites. Σημειώστε τα σκοτεινά παράθυρα του εκσκαφέα για προστασία του χειριστή από ακραίες θερμοκρασίες.

Ταξινόμηση δενδρυλλίων
Η γενική εστίαση είναι να παραχθούν φυτά που είναι δυνατά και υγιή. Ορισμένα φυτώρια χρησιμοποιούν σαρωτές για να αξιολογήσουν και να ταξινομήσουν κάθε δενδρύλλιο. Αυτά που δεν κάνουν τον βαθμό απορρίπτονται.

Αυτή η διαδικασία εξασφαλίζει ισχυρά σπορόφυτα με υψηλό ποσοστό επιβίωσης και απόδοσης, αποτρέποντας έτσι το κόστος του τυφλού.

Η κλίμακα των δασικών εργασιών σε συνδυασμό με τη διαθεσιμότητα και το κόστος των εργαζομένων καθιστούν τη χρήση μηχανοποιημένων μονάδων υποχρεωτική και έτσι η δασοκομία της Βραζιλίας είναι εξαιρετικά μηχανοποιημένη. Ο εξοπλισμός συγκομιδής αποτελείται από όλες τις γνωστές μάρκες όπως η Komatsu, η John Deere και η Tigercat. Τόσο αποκλειστικές όσο και υβριδικές μηχανές χρησιμοποιούνται και οι ολισθητήρες και οι θεριζοαλωνιστικές μηχανές είναι κοινές.

Η δασοκομία είναι επίσης μηχανοποιημένη, αλλά όχι εκσυγχρονισμένη. Εξοπλισμός V-blade (ελκυστήρας μπουλντόζας με ώθηση και/ή έλξη), απλά ρυμουλκούμενα νερού χύδην, ημιμηχανοποιημένα μηχανήματα φύτευσης, σπαστήρες και δίσκοι είναι παντού. Η άρδευση με φύτευση και η επακόλουθη άρδευση (έως 5 φορές) είναι καθιερωμένη πρακτική.

Οι περισσότερες από τις μηχανές δασοκομίας είναι παράγωγα γεωργικού εξοπλισμού προσαρμοσμένου για χρήση στη δασοκομία. Οι αδυναμίες αυτού του εξοπλισμού είναι εμφανείς διεθνώς, καθώς τα τρακτέρ είναι μαλακά. Σε αυτά τα μηχανήματα τοποθετούνται ελαστικά δασοκομίας και κιτ προστασίας.

Ένα κοινό πρόβλημα που παρατηρήθηκε ήταν σπασίματα μεταξύ της μπροστινής βάσης και του κινητήρα και του κινητήρα και του κιβωτίου ταχυτήτων σε όλες τις μάρκες τρακτέρ όπου η βάση, ο κινητήρας και το κιβώτιο ταχυτήτων βιδώνονται ως μία μονάδα (άρα χωρίς υποπλαίσιο).

Rip, fert, pre-plant spray

Προετοιμασία εδάφους
Η κύρια τρέχουσα μέθοδος προετοιμασίας του εδάφους είναι μέσω σχίσματος, αλλά υπάρχει και εξοπλισμός εκσκαφής – μηχανοποιημένος και χειροκίνητος. Γίνεται αντιληπτό ότι η συνεχής καλλιέργεια (σχίσιμο / δίσκος) είναι πιο παραγωγική από τη σημειακή καλλιέργεια. Τούτου λεχθέντος, αναγνωρίζεται ότι οι επιτόπιες λειτουργίες είναι πιο ακριβείς και πιο πράσινες για το περιβάλλον από τις συνεχείς λειτουργίες.

Κατά τη γνώμη μου, υπάρχει πολύ μικρή διαφορά σχετικά με το κόστος των συνεχών λειτουργιών σε σχέση με τις επιτόπιες εργασίες, αλλά ότι οι επιτόπιες λειτουργίες επιτρέπουν μια ανώτερη διαδικασία που διασφαλίζει επίσης τη συνέπεια της ποιότητας (καλύτερη εγκατάσταση). Οι συνεχείς και επιτόπιες λειτουργίες θα πρέπει να ερευνηθούν διεξοδικά στο μέλλον για να καθοριστεί πώς και πού να εφαρμοστεί ποια μέθοδος θα δώσει τα καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά την οικονομία και το περιβάλλον.

Με τα νέας γενιάς συστήματα GPS γίνεται όλο και πιο σημαντικό να ξεκινήσει η δασοκομία ακριβείας στο στάδιο της φύτευσης για να διευκολυνθεί η μελλοντική αυτόνομη συγκομιδή. Η Βραζιλία είναι σταθερά προσανατολισμένη σε αυτόνομες επιχειρήσεις στο σχετικά εγγύς μέλλον.

Η εφαρμογή ζιζανιοκτόνων ποικίλλει από δεξαμενές τοποθετημένες σε μπουλντόζα για δύσκολες περιοχές έως χειρωνακτικές λειτουργίες έως ψεκαστήρες γεωργικών καλλιεργειών σε επίπεδες περιοχές.

Novelquip MPAT απότομη σκασίματα σε βαριά υπολείμματα (κάθετο)

Ημιμηχανοποιημένη φύτευση
Η φύτευση γίνεται κυρίως με τη χρήση ημιμηχανοποιημένων ρυμουλκούμενων φύτευσης με περίπου πέντε άτομα να χρησιμοποιούν αγωγούς/σωλήνες φύτευσης με το τρακτέρ / μονάδα τρέιλερ φύτευσης.

Η άρδευση γίνεται με ρυμουλκούμενο νερού με τρακτέρ είτε με κοιλιακή βαλβίδα είτε με διανομείς (έως πέντε εργάτες) που ακολουθούν το ρυμουλκούμενο για το πότισμα των δενδρυλλίων.

Σε αντίθεση με πολλά άλλα μέρη του δασικού κόσμου, η φύτευση υπερισχύει του καιρού και δεν περιμένουν τη βροχή, αλλά μάλλον ποτίζουν μέχρι να βρέξει! Αυτή είναι πιθανώς μια καλή αρχή που πρέπει να υιοθετηθεί όπου είναι πρακτικά δυνατό.

Αυτή η αρχή μπορεί τουλάχιστον να επεκτείνει τα παράθυρα φύτευσης σε μέρη όπως η SA και η Αυστραλία. Η άδεια γη απλώς παρουσιάζει μια χαμένη ευκαιρία.

Είναι επίσης γνωστό ότι η Βραζιλία έχει ένα πρόβλημα με τα μυρμήγκια και το „Ant Combat“ είναι επίσης

μηχανοποιημένο μετά την αναγνώριση των φωλιών. Το δόλωμα θα τοποθετηθεί κοντά στις φωλιές των μυρμηγκιών για τον έλεγχο του προβλήματος με τη χρήση τρακτέρ και διανομέα δολώματος. Κάθε φωλιά μυρμηγκιών καταγράφεται επίσης με GPS. Ωστόσο, η μάχη με τα μυρμήγκια εξακολουθεί να είναι μια χειροκίνητη διαδικασία.

Οι βραζιλιάνικες δασοκομικές εταιρείες είναι γενικά προοδευτικές και υποστηρίζουν πολύ την τεχνολογική ανάπτυξη. Υπάρχει μια ξεχωριστή έλξη από την αγορά για την ανάπτυξη τεχνολογίας και πολλές εταιρείες έχουν ισχυρούς τομείς Ε&Α που αναζητούν συνεχώς νέα τεχνολογία για να περιορίσουν το κόστος και να βελτιώσουν τις οικονομικές αποδόσεις.

Οι κινητήριες δυνάμεις αυτής της αλλαγής περιλαμβάνουν την έλλειψη κατάλληλου εργατικού δυναμικού για τις φυτείες στις αγροτικές περιοχές. Αυτό είναι επίσης το κύριο κίνητρο για την αναζήτηση αυτόνομου εξοπλισμού για την εκτέλεση δασικών δραστηριοτήτων.

Η Βραζιλία είναι μια όμορφη χώρα με όμορφα δέντρα και μια πολύ φιλόξενη δασοκομική κοινότητα!

JD 850 μπουλντόζα, διαχείριση σχισμάτων και υπολειμμάτων.

Schreibe einen Kommentar