Γιατί πρέπει να χρησιμοποιείτε τις Σημειώσεις κατάστασης

4
Γιατί πρέπει να χρησιμοποιείτε τις Σημειώσεις κατάστασης

Από την Katie Azevedo, M.Ed.

Πώς να χρησιμοποιήσετε μια Σημείωση Κατάστασης για την εργασία και το σχολείο

Χρησιμοποιώ το Status Notes εδώ και χρόνια. Φυσικά, τότε δεν είχα ιδέα ότι θα τα έκανα πράγμα και τελικά θα τα ονομαζόμουν Σημειώσεις κατάστασης, αλλά με τον καιρό συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να μοιραστώ τη στρατηγική μου.

Ο σκοπός αυτού του άρθρου είναι να σας διδάξει μια συνήθεια που είναι χρήσιμη για φοιτητές και επαγγελματίες που εργάζονται. Μειώνει τη λήθη και την απογοήτευση, αυξάνει τη διαύγεια και εξοικονομεί χρόνο. Ναι, είναι τόσο καλό.

Εισαγάγετε τη Σημείωση Κατάστασης.

Σπάνια σηκώνομαι από το γραφείο μου χωρίς να γράψω μια γρήγορη Σημείωση Κατάστασης, και υποστηρίζω ότι ούτε κι εσύ πρέπει.

Τι είναι η Σημείωση Κατάστασης;

Μια σημείωση κατάστασης, όπως την ονόμασα, είναι μια γρήγορη σημείωση που γράφετε στον εαυτό σας σχετικά με την κατάσταση του έργου στο οποίο εργάζεστε αυτήν τη στιγμή. Γράφετε μια Σημείωση Κατάστασης κάθε φορά που σταματάτε να εργάζεστε σε κάτι για περισσότερα από λίγα λεπτά. Κάνετε ένα διάλειμμα για να περπατήσετε τον σκύλο; Γράψτε μια σημείωση κατάστασης. Αφήνετε το δοκίμιό σας στα αγγλικά για να προχωρήσετε στα μαθηματικά προβλήματα; Γράψτε μια σημείωση κατάστασης. Διακόπτετε την εργασία σας για να πάτε σε μια συνάντηση; Γράψτε μια σημείωση κατάστασης.

Εάν είστε φοιτητής, δείτε πώς μπορείτε να ενσωματώσετε τις Σημειώσεις κατάστασης στα διαλείμματα μελέτης.

Τι βάζετε σε μια Σημείωση Κατάστασης;

Το επίπεδο λεπτομέρειας που θα συμπεριλάβετε στη Σημείωση Κατάστασης θα ποικίλλει, ανάλογα με το πόσο καιρό σκοπεύετε να λείπετε από την εργασία σας. Στο πιο βασικό της επίπεδο, μια Σημείωση Κατάστασης θα πρέπει να περιλαμβάνει το τελευταίο βήμα στο οποίο εργαζόσασταν και το επόμενο βήμα σας κατά την επιστροφή. Ακολουθούν μερικές ακόμη συμβουλές και οδηγίες:

Εάν σκοπεύετε να επιστρέψετε στην εργασία σας αργότερα εκείνη την ημέρα:

  • Το τελευταίο βήμα στο οποίο εργάζεστε (να είστε πολύ συγκεκριμένοι)
  • Το ακριβές βήμα που θα κάνετε όταν επιστρέψετε
  • Οποιοδήποτε υλικό ή πόροι θα χρειαστείτε (αν έπρεπε να καθαρίσετε και να κλείσετε τα προγράμματα περιήγησης)

Εάν σκοπεύετε να επιστρέψετε στην εργασία σας τουλάχιστον μία ημέρα αργότερα:

  • Το τελευταίο βήμα στο οποίο εργάζεστε (να είστε πολύ συγκεκριμένοι)
  • Το ακριβές βήμα που θα κάνετε όταν επιστρέψετε
  • Οποιοδήποτε υλικό ή πόροι θα χρειαστείτε (αν έπρεπε να καθαρίσετε και να κλείσετε τα προγράμματα περιήγησης)
  • Τι περιμένετε (άνθρωποι, απαντήσεις, χρόνος κ.λπ.)
  • Αβεβαιότητες και ερωτήσεις (εμπόδια που πρέπει ακόμα να ανακαλύψετε)
εικόνα σημείωσης κατάστασης
Μια βασική Σημείωση Κατάστασης θα πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον το τελευταίο σας βήμα και το επόμενο βήμα σας.

Γιατί χρειάζομαι Σημείωση Κατάστασης;

Παρά τις καλύτερες προθέσεις σας και την επιμονή σας ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να ξεχάσω ποιο βήμα κάνω γιατί προφανώς θα το θυμάμαι γιατί… προφανώς», ο εγκέφαλός μας ΔΕΝ είναι καλός σε αυτό το έργο.

Η μνήμη εργασίας μας έχει περιορισμένη χωρητικότητα για αποθήκευση πληροφοριών και σίγουρα δεν αποθηκεύει πληροφορίες για πολύ. Ας πούμε ότι σε ένα 10λεπτο διάλειμμα από τη δουλειά ή τις σπουδές μας ελέγχουμε τα τηλέφωνά μας και παίρνουμε ένα σνακ. Κάθε μία από αυτές τις εργασίες απαιτεί χώρο στη μνήμη εργασίας μας, πράγμα που σημαίνει ότι οι λεπτομέρειες του έργου εργασίας μας εκκινούνται για να δημιουργήσουμε χώρο για την επιλογή του σνακ μας. Επομένως, όταν επιστρέφουμε στα θρανία μας, δεν μπορούμε να θυμηθούμε ξεκάθαρα τι δουλεύαμε και τι πρέπει να κάνουμε στη συνέχεια. Ουφ.

Εάν αφιερώσετε 45 δευτερόλεπτα για να γράψετε μια Σημείωση Κατάστασης, μπορείτε να επιστρέψετε στην εργασία ή τις σπουδές σας γνωρίζοντας ακριβώς τι πρέπει να κάνεις.

Πώς γράφω μια Σημείωση Κατάστασης;

Κρατήστε το απλό. Χρησιμοποιήστε μια αυτοκόλλητη σημείωση εάν σχεδιάζετε ένα σύντομο διάλειμμα από την εργασία σας, αλλά δεν πρόκειται να καθαρίσετε τα υλικά σας ή να κλείσετε τον υπολογιστή σας. Εάν δεν θα επιστρέψετε στο έργο σας για μια μέρα ή περισσότερο, τότε μπορεί να χρειαστείτε περισσότερο χώρο από ό,τι προσφέρει μια αυτοκόλλητη σημείωση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, φτιάξτε τον εαυτό σας ένα πρότυπο Σημείωσης κατάστασης (δημιουργώ πάντα πρότυπα σημειώσεων κατάστασης για τους επαγγελματίες πελάτες μου που εργάζονται) ή απλώς χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι χαρτί.

Αυτή η στρατηγική μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι. Όχι μόνο είναι ουσιώδης για άτομα με ΔΕΠΥ και ελλείμματα εργασιακής μνήμης, αλλά είναι επίσης εξαιρετικά χρήσιμο για νευροτυπικά άτομα με τις λεγόμενες «καλές» αναμνήσεις. Το κλειδί για να ξεκινήσετε μια συνήθεια Status Note είναι να το διατηρήσετε απλό και να μην το σκέφτεστε υπερβολικά. Ξεκινήστε από μικρά με αυτοκόλλητες σημειώσεις και κάθε φορά που σηκώνεστε από την καρέκλα σας, σημειώστε απλώς ποιο είναι το τρέχον βήμα σας και τι πρέπει να κάνετε όταν επιστρέψετε. Η ιστορία σας για το „θα το θυμάμαι μόνο“ δεν σας εξυπηρετεί.
Schreibe einen Kommentar