Βέλτιστες πρακτικές μάρκετινγκ ηλιακής ενέργειας: Έχουμε ‚Em και είμαστε έτοιμοι να τις μοιραστούμε

6
Βέλτιστες πρακτικές μάρκετινγκ ηλιακής ενέργειας: Έχουμε ‚Em και είμαστε έτοιμοι να τις μοιραστούμε

Ενώ το κόστος του ηλιακού φωτοβολταϊκού εξοπλισμού συνεχίζει να πέφτει κατακόρυφα, το κόστος απόκτησης πελατών δεν έχει – θέτοντας τις εταιρείες ηλιακής ενέργειας σε μεγαλύτερο κίνδυνο από ποτέ να σπαταλήσουν πολύτιμα δολάρια μάρκετινγκ. Ένας λόγος για τον οποίο είναι η κούραση των πελατών: Οι προοπτικές μάρκετινγκ ηλιακής ενέργειας σήμερα είναι τόσο εξαντλημένες από τις ψυχραιμίες και τις υπερβολικά επιθετικές τακτικές πωλήσεων που γίνονται πολύ πιο δύσκολο να προσεγγιστούν – και ακόμη πιο δύσκολο να μετατραπούν.

Ακολουθεί μια τυπική προσέγγιση:

Η Solar Company A, μια εταιρεία εγκατάστασης, θέλει να αυξήσει τις πωλήσεις. Γνωρίζουν πόσο αναποτελεσματικές μπορεί να είναι οι πωλήσεις από πόρτα σε πόρτα και αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν τη διαφήμιση της ΔΕΗ για να δημιουργήσουν περισσότερους κατάλληλους πελάτες στον ιστότοπό τους.

Το αποτέλεσμα? Η καμπάνια της ΔΕΗ προσφέρει αύξηση 25% στην επισκεψιμότητα στο διαδίκτυο, αλλά όχι αύξηση στις πωλήσεις. Τι έχει σπάσει; Η ιστοσελίδα? Η διαδικασία πώλησης; Ή συμβαίνει κάτι βαθύτερο;

Εδώ είναι ένα άλλο σενάριο:

Η Solar Company B, κατασκευαστής εξοπλισμού, θέλει να αυξήσει τις πωλήσεις της πρόσφατα ανακοινωθείσας ηλιακής λύσης σε εγκαταστάτες και εργολάβους ηλιακής ενέργειας. Πιστεύουν ότι αν διοργανώσουν ένα roadshow σε πολλές πόλεις θα δημιουργήσουν καλό buzz σε όλη τη βιομηχανία και οι παραγγελίες φυσικά θα ακολουθήσουν.

Δέκα πόλεις και 100.000 $ αργότερα, οι παραγγελίες ήταν ελάχιστες. Η ομάδα πωλήσεων παραπονιέται ότι η παρακολούθηση είναι πολύ πιο χρονοβόρα από ό,τι πίστευαν.

Τι συμβαίνει με αυτές τις προσεγγίσεις;

Και στα δύο σενάρια, οι εταιρείες ηλιακής ενέργειας χτύπησαν μια ιδέα μάρκετινγκ που είχε το δυνητικός να προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα — αλλά δεν το έκανε. Αν και θα μπορούσαν να υπάρχουν μυριάδες λόγοι για αυτό, στο τέλος της ημέρας τα αποτελέσματα οφείλονταν σε ένα φαινόμενο που ονομάζουμε Branding + Digital Failure.

Η Solar Company A έχει μια ακαθόριστη στρατηγική επωνυμίας και έναν ασταθή ιστότοπο με περιορισμένο περιεχόμενο. Όταν οι επισκέπτες υψηλής ειδίκευσης έφτασαν στην «εξώπορτά» τους, δεν υπάρχει κανένα εισαγωγικό περιεχόμενο, καμία ηλιακή αριθμομηχανή και καμία επωνυμία εστιασμένη στην αποστολή που κάνει τους υποψήφιους πελάτες να θέλουν να συνεργαστούν μαζί τους. Υπάρχει μια σελίδα Πληροφορίες, αλλά δεν υπάρχουν βιογραφικά στοιχεία ή προσωπικά στοιχεία, έτσι οι επισκέπτες δεν γνωρίζουν ποιος βρίσκεται πίσω από την εταιρεία ή γιατί. Μπορεί να υπάρχει μια σελίδα Why Solar, με μια περίπλοκη εξήγηση σχετικά με τα κίνητρα και το net metering, αλλά όχι διακριτή παρότρυνση για δράση.

Προσθέστε σε αυτό το γεγονός ότι η Solar Company A δεν δοκίμασε ποτέ την καμπάνια της PPC πριν την κυκλοφορήσει, και το αποτέλεσμα είναι ότι οι υποψήφιοι ήρθαν στον ιστότοπό τους, κοίταξαν λίγο γύρω και έφυγαν: branding + ψηφιακή αποτυχία.

Η Solar Company B έχει έναν πιο εξελιγμένο ιστότοπο και έχει σκεφτεί το εμπορικό σήμα της. Έχουν μια πλατφόρμα μηνυμάτων που προσπαθούν να διδάξουν την ομάδα πωλήσεών τους να παρέχει στις επόμενες κλήσεις, αλλά δεν είναι ακόμα εκεί. Το μήνυμα της επωνυμίας του ιστότοπου προκαλεί σύγχυση – πρόκειται για μια νέα κατηγορία προϊόντων και χρειάζονται μερικά πάρα πολλά κλικ για να κατανοήσετε ακριβώς ποια είναι η πρόταση αξίας του προϊόντος.

Πώς να κάνετε σωστά το μάρκετινγκ ηλιακής ενέργειας

Σε έναν κόσμο όπου το ψηφιακό είναι ο βασιλιάς, το branding έχει να κάνει με την εμπειρία του πελάτη στο διαδίκτυο. Δεν έχετε την πολυτέλεια να χάσετε ούτε ένα βήμα στη διαδικτυακή συνομιλία.

Οι έμπειρες εταιρείες ηλιακής ενέργειας το γνωρίζουν αυτό έως 60% της ηλιακής απόφασης λαμβάνεται διαδικτυακά. Ναι, υπάρχει ακόμα ανάγκη για μια συνομιλία στο τραπέζι της κουζίνας ή στην περίπτωση του μάρκετινγκ B2B, μια συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο. Αλλά όλο και περισσότερες, αυτές οι συζητήσεις γίνονται μόνο για το κλείσιμο της συμφωνίας. Καθώς η συνειδητοποίηση της ηλιακής ενέργειας αυξάνεται και το μάρκετινγκ της ηλιακής ενέργειας γίνεται πιο εξελιγμένο, οι πελάτες θα είναι πολύ πιο ενημερωμένοι πριν μιλήσουν με έναν εκπρόσωπο – και θα χρειαστούν λιγότερο χρόνο για να αποφασίσουν.

Γι‘ αυτό χρειάζεστε μια αλεξίσφαιρη στρατηγική ψηφιακής επωνυμίας ηλιακής ενέργειας. Δεν αρκεί να έχετε μια καλά καθορισμένη στρατηγική επωνυμίας και πρόταση αξίας ή μια καλά στοχευμένη διαφημιστική καμπάνια στο διαδίκτυο. Πρέπει να έχετε μια ολοκληρωμένη στρατηγική και σταθερή εκτέλεση. Και θα πρέπει να ακολουθήσετε: με ενισχυτικά τροφοδοτούμενα email, μια δελεαστική προσφορά και μια διαδικασία πωλήσεων που παρέχει μια απρόσκοπτη μετάβαση στον πραγματικό κόσμο. Όλα πρέπει να χαρτογραφηθούν εκ των προτέρων, να δοκιμαστούν και να τελειοποιηθούν – έτσι ώστε να λειτουργεί σαν ένα μηχάνημα με καλά λάδια (ηλιοθερμική).

Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Παρακολουθήστε το διαδικτυακό σεμινάριο κατά παραγγελία: Πώς να ενεργοποιήσετε το Digital Solar Marketing σας, να δημιουργήσετε το εμπορικό σήμα σας και να κερδίσετε περισσότερους πελάτες. Απομυθοποιούμε τι σημαίνει να αποκτάς ψηφιακή επωνυμία στον κόσμο του ηλιακού μάρκετινγκ. Ακόμα καλύτερα, κάθε συμμετέχων δικαιούται μια δωρεάν διαβούλευση 30 λεπτών για να σκεφτείτε τα επόμενα βήματά σας για αριστεία μάρκετινγκ.

Επικοινωνήστε μαζί μας για δωρεάν τηλεφωνική διαβούλευση σήμερα!

Schreibe einen Kommentar