Απειλή στους προμηθευτές για επαναχρησιμοποίηση μαγειρικού λαδιού και παραβίαση των κυβερνητικών κανόνων

2
Απειλή στους προμηθευτές για επαναχρησιμοποίηση μαγειρικού λαδιού και παραβίαση των κυβερνητικών κανόνων

Το UCO (Μεταχειρισμένο Μαγειρικό Λάδι) είναι ένας από τους μεγαλύτερους δράστες που αρρωσταίνουν τον ινδικό πληθυσμό.

Ας υποθέσουμε ότι οι αμόρφωτοι άνθρωποι που καταναλώνουν χρησιμοποιημένο μαγειρικό λάδι δεν γνωρίζουν τις συνέπειες του UCO, αλλά τι γίνεται με τους εγγράμματους που το καταναλώνουν σχεδόν καθημερινά. Από τα μεσημεριανά γεύματα μέχρι τα σνακ για τσάι και τα σνακ μετά το γραφείο, ό,τι καταναλώνετε μαγειρεύεται σε χρησιμοποιημένο μαγειρικό λάδι. Τώρα φανταστείτε τις ζημιές που έχει κάνει η UCO στο σώμα σας. Τρομακτικός? Τι κάνουμε όμως για αυτό; Τίποτα. Τελικά πηγαίνουμε στο ίδιο εστιατόριο και τρώμε το ίδιο φαγητό.

Ο κύκλος του βρώσιμου λαδιού είναι αρκετά παρατεταμένος. Τα μεγάλα εστιατόρια χρησιμοποιούν βρώσιμο λάδι σε τεράστια ποσότητα, και μόλις τελειώσουν το μαγείρεμα, τείνουν να πουλήσουν αυτή την παρτίδα λαδιού σε πλανόδιους πωλητές και μικρά εστιατόρια. Και χρησιμοποιούν την ίδια παρτίδα λαδιού μέχρι να ταγγίσει. Στη συνέχεια πετούν το χρησιμοποιημένο μαγειρικό λάδι στα λύματα. Ο απειλητικός συνδυασμός άγνοιας και απληστίας θέτει σε κίνδυνο την υγεία του έθνους. Μπορεί να έχετε παρατηρήσει μια ασυνήθιστη γεύση στο φαγητό σας, αλλά μπορεί να έχετε κάνει τα στραβά μάτια. Θα εκπλαγείτε αν μάθετε ότι η ασυνήθιστη γεύση και μυρωδιά του φαγητού προέρχεται από μπαγιάτικο λάδι. Ένα τρόφιμο που μαγειρεύεται σε χρησιμοποιημένο μαγειρικό λάδι συχνά μυρίζει άσχημα και έχει περίεργη γεύση.

Αν δείτε έναν πλανόδιο πωλητή να χρησιμοποιεί χρησιμοποιημένο μαγειρικό λάδι, τι πρέπει να κάνετε;

Ενημερώστε και προειδοποιήστε τους – Αρχικά, εκπαιδεύστε τους για το πόσο επιβλαβές είναι για τον άνθρωπο καθώς και για τη φύση. Μπορείτε να τους πείτε για εμάς και πώς αγοράζουμε χρησιμοποιημένο μαγειρικό λάδι για την παραγωγή βιοκαυσίμων. Ενθαρρύνετε τους πωλητές να λάβουν βιώσιμα μέτρα.

Νομικές ενέργειες – Εάν οι πωλητές σας απειλούν ή αντιστέκονται να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε χρησιμοποιημένο μαγειρικό λάδι. Μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες από αυτά, μια φωτογραφία του καταστήματός τους, μια φωτογραφία του λαδιού και μπορείτε να κάνετε tweet απευθείας στο FSSAI (Food Safety and Standard Authority of India). Εάν θέλετε να λάβετε αυστηρά μέτρα, μπορείτε να καλέσετε την αστυνομία και να υποβάλετε καταγγελία εναντίον της. Ο πωλητής τροφίμων μπορεί να φυλακιστεί επειδή διακινδύνευσε την υγεία του άλλου σύμφωνα με τη νομοθεσία για την ασφάλεια των τροφίμων, Άρθρο 272 του IPC για νοθεία τροφίμων ή ποτών που προορίζονται για πώληση, Άρθρο 273 του IPC για πώληση επιβλαβών τροφίμων ή ποτών, Ενότητα 55 του FSSAI, 2006.

Ταυτόχρονα, μπορείτε να ενημερώσετε το FSSAI μέσω των λαβών κοινωνικής δικτύωσης.

Schreibe einen Kommentar